Slika je simbolična (Foto: Žan Osim).
Najlepše so zgodbe, pri katerih se konec spremeni v začetek. V času, ko se končuje obnova dravskega nabrežja in Festival Lent poln optimizma ter ustvarjalnih zamisli čaka na vrnitev k reki, se bo spisala še ena takšna. Nostalgično in spektakularno obenem!

Pisalo se je leto 2018, ko se je od lentovske publike, z enim izmed njihovih zadnjih koncertov v Sloveniji, poslovila ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin bivše skupne države. 

Plavi orkestar je s svojimi globalnimi uspešnicami zaznamoval generacije, in ko je skupina kmalu za tem napovedala konec svoje kariere, je to sprožilo pravi mali medijski vihar.

V Maribor prihaja Plavi orkestar

Danes se organizatorji največjega multikulturnega festivala na prostem pri nas nadejajo ponovnega, saj najavljajo: 

Plavi orkestar se vrača na odre! Po dolgoletnih poskusih številnih promotorjev, da bi po razprodani turneji Everblue, ki je navdušila več kot pol milijona poslušalcev, skupino ponovno pripeljali pred koncertne mikrofone, je to uspelo Festivalu Lent

V Mariboru prvič tudi nova pesem

27. junija bodo nastopili na Glavnem odru, kjer bodo občinstvo razvajali s set listo, polno klasik, kot so Suada, Od rodjendana do rodjendana, Bolje biti pijan nego star, Kaja, Sava tiho teče ali Zelene su bile oči te. 

Hkrati ob tem najavljajo kar nekaj presenečenj in nepričakovanih skladb iz svojega bogatega arzenala uspešnic, obeta pa se tudi premiera: v Mariboru bo prvič zazvenel nov singl, ki najavlja vrnitev skupine – ne le na koncertne odre, temveč tudi na playliste.

»Veselimo se poletne vrnitve na odre. Vedno je vznemirljivo iti v mesta, kjer že dolgo nismo igrali, še posebej na Festival Lent in v Maribor, na katerega imamo lepe spomine in kjer pravzaprav začenjamo svojo »vrnitev v prihodnost«,« je ob tej priložnosti povedal frontman Saša Lošić - Loša.


Vrhunska produkcija in dovršena scenografija

Kot vselej pri Plavem orkestru bosta koncert pospremili tudi vrhunska produkcija in dovršena scenografija. Ne obeta se torej le dolgo pričakovana glasbena vrnitev, temveč koncertni spektakel, ki bo navdušil vse, ki skupino spremljate že desetletja, pa tudi tiste, ki jih boste videli in slišali prvič. 

Povedano drugače: obeta se nepozaben koncert – žur v najboljši lentovski maniri, ki se ne bo zapisal le v festivalsko zgodovino, temveč bo spisal tudi novo vznemirljivo zgodbo ene tukajšnjih najuspešnejših glasbenih skupin vseh časov.

Prodaja vstopnic se začenja v četrtek, 22. 2., ob 10.00. Več informacij in prodaja kart pa na spletni strani Narodnega doma.

Komentarji (9)

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Eh, jugoviči, bedno. Čas je, da se Rukavina spoka.

kar_nekdo

Daj, ne bluzi..
Eno je dobra Jugo glasba, eno so pa novodobna jugo skropucala...
Plavi orkestar spadajo v prvo skupino..

In reply to by Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Na Lentu bi morali igrati kvalitetni domači narodnozabavni ansambli. Na velikem odru!

Kdor ljubi bosansko muziko, pa jo naj gre poslušat v Baščaršijo.

In reply to by kar_nekdo

orkestar (ni preverjeno)

od leta 1983 na sceni, penzioneri in to je udarna reklama za veliki oder, ojoj

Magna Carta (ni preverjeno)

SD lopov nad lopovi, JNA potrčko, Rukavina mlajši, bi moral biti od NPU pregledan od kod mu vir premoženja ogromno zemljišč in neprimičnin. Od plačice 2000 eur sigurno ne! Skorumpirani kriminalec pred našimi nosovi že 30 let! Sterat lopova nazaj v ustašijo!

janban

Vabite propadle jugo bende. Sramota

Mbb (ni preverjeno)

Vsake oči imajo svojega malarja in ušesa svoj posluh.

Andraž (ni preverjeno)

Kaj ne upate Nine pušlar pridobit?

Ulicar (ni preverjeno)

Jugo nije za dugo pa LENT bi raje kar ukinli ker je sramota za SLO .SAMO RES SLOVENIJE VEČ NI KER JE SAMA CIGANIJA MARIBOR PAČ

Starejše novice