FOTO: Janez Leskovar
Medtem ko so se po ulicah sprehodili Snežna vila in koledniki, so se jim pridružili tudi praznično razpoloženi Mariborčani.

Že po 15. uri so se na Trgu svobode izdelovale laterne, medtem ko so se praznične luči uradno prižgale ob 17. uri, in sicer na Trgu Generala Maistra.

Prižig je s svojimi vokali pospremil otroški pevski zbor Osnovne šole Prežihov Voranckoledniki AFS Študent pa so, kot že lani, spreobrnili Maribor v veselo decembrsko vzdušje. Zbrane je nagovoril tudi mariborski župan Andrej Fištravec, pridružila pa se mu je tudi Snežna vila.

Tako se je praznična pot pričela na Trgu Generala Maistra ter se nadaljevala do Trga Svobode in Grajskega trga, zavila do Vilinskega mesta in se na Slomškovem trgu preusmerila do Rotovža oziroma Glavnega trga. Z Židovskega trga se bo spustila proti Lentu, kjer se bo pri Hiši Stare trte ob prižigu lučka na jelki in glasbi Kolednikov tudi zaključila.

Za vrnitveno vožnjo proti mestu bo ob 18.30 poskrbel tudi letos Snežni vlak Jurček, ki bo popeljal vse do Frančiškanske cerkve, nato pa bodo ob 20. uri na Trgu Leona Štuklja rahlo premražene praznične sprehajalce ogreli Mariboru že dobro poznani No Name Blues Band in znamenito raskavi Vlado Kreslin. 

FOTO: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice