Prižgale so se prve praznične luči, ki so zasijale po mestu.

Pravkar bo po mestu zasijala praznična svetloba, svoj prvi soj že oddaja na Trgu generala Maistra pred Prvo gimnazijo Maribor, kjer je zbrane nagovoril župan Mestne občine Maribor, otroci Osnovne šole Prežihov Voranc in koledniki Akademske folklorne skupine Študent pa so pripravili kulturni program. Za tem so prižgali prve praznične lučke.

Pot se nadaljuje do Trga svobode, kjer bo v svoji čarobnosti zasijala smreka, koledniki AFS Študent pa bodo pričarali temu primerno vzdušje. Tudi Grajski trg bo dočakal svojo počastitev, na katerem pa bo prišlo tudi do izziva z ognjem. Od tam se lahko sprehodite s Koledniki in Snežno vilo skozi Gosposko ulico, ki danes obeležuje svojo okrasitev in v ta namen odpira vrata vse do 22. ure, ob tem pa nudi posebno ponudbo.

Skozi Glavni trg pa vse do Hiše Stare trte, kjer stoji letos prvič smreka, ki bo zasijala s prazničnimi lučmi. Tudi tam bodo Koledniki dodali kulturno obarvano noto, sledila pa bo tudi manjša pogostitev za najmlajše. Da pa se lahko obiskovalci programa vrnejo do mesta, bo za to pripeljal snežni vlakec Jurček in vrnil sprehajalce do mesta.

Danes sledi na Trgu Leona Štuklja, ob 19. uri, tudi prvi v seriji koncertov nastop No Name Blues Banda, za njimi pa še Vlada Kreslina z Malimi bogovi.

Praznična okrasitev v Mariboru bo občino letos stala okoli 90.000 evrov, vendar v ta znesek ni všteta demontaža. Kljub donacijam bodo tudi praznične smreke niso povsem zastonj - podiranje dreves in demontaža skupaj z ostalo logistiko bo občino stalo 11.529 evrov.

FOTO: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice