Obiskali smo nesrečnega pitbula, ki mu je Aleksander Kamenik včeraj rešil življenje. Premražen pes se je boril za življenje in k sreči že dobro okreva.

Mariborski zaščitnik živali Aleksander Kamenik je včeraj z javnostjo delil videoposnetke reševanja močno podhlajenega in poškodovanega pitbula v Račah. Tega je našel po klicu sosedov, ki so opazili psa, ki je ležal na prepihu v drvarnici, privezan za nogo s sintetično vrvjo. Že nemočnega pitbula je Kamenik našel okoli 10. ure.

»Še dobro, da sem prišel. Pes današnjega dne ne bi dočakal. Sintetična vrv je bila močno zamotana okrog njegove nogice, jaz pa nisem imel noža. K sreči sem našel klešče, da sem vrv komajda preščipnil. Pes je bil »fertik«, veterinar je kasneje povedal, da je bila njegova temperatura okrog 30 stopinj,« danes pripoveduje Kamenik.

Z močno voljo okreval

Psa je nemudoma odpeljal k veterinarju, tam pa so ga uro in pol okrevali na mizi. »Za njegovo preživetje je zaslužna njegova močna volja in »pitbulovski« karakter. Zdaj počiva in že lahko stopi na nogo. Še kak teden, pa bo dober,« se pozitivno razpleta zgodba o nemočnem psu, ki je bil izpostavljen ostremu mrazu.

Kako poskrbeti za pse?

In kaj svetuje Mariborčan lastnikom psov? »Zavetje, voda, seno, hiška izolirana, odeje. Dajte ga v klet ali vsaj garažo, uto mu napolnite s senom ali mu dajte odejo.« Izpostavlja, da je veliko psov v našem okolju gensko neprilagodljivih. Kratkodlaki psi so brez maščobnih tkiv in ne prenašajo mraza.

»Haski lahko preživi tudi do -60 stopinj. Pitbuli, mešanci z dobermani ali rotvajlerji, česar je pri nas ogromno, gensko niso odporni do temperatur -20 stopinj. Haski ima dlako kot polarni medved, nemški ovčar pa zdrži le do -10 ali -15 stopinj,« opozarja Kamenik.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice