Plavajoči oder na Dravi, ki je kljub drugačnim napovedim vso poletje sameval, se seli v skladišče. Stroški demontaže in skladiščenja znašajo 42 tisoč evrov.

Koroško podjetje Adtech je z današnjim dnem začelo z demontažo in prevozom odra na Dravi na pokrito lokacijo skladiščenja, so za Mariborinfo potrdili na Mestni občini Maribor. Informacijo smo preverili tudi na licu mesta in se prepričali, da se plavajoči oder na Dravi zares poslavlja.

Stroški odstranitve in skladiščenja 42 tisoč evrov

Demontaža in prevoz v skladišče bo občino stalo 36.000 evrov neto, skladiščenje pa 6.000 evrov neto. K obema zneskoma bo potrebno prišteti še davek. Pri demontaži pomaga tudi podjetje Nigrad, ki je postavilo delno zaporo pločnika in parkirišča.

Oder se vrača spomladi, bo takrat vendarle zaživel?

Zagata okoli spomladi postavljenega, kot se je izkazalo zgolj za namene Festivala Lent, odra na Dravi, se je sicer malo razjasnila, a še vedno ni prinesla obljubljenega dogajanja. V začetku septembra je Mestna občina Maribor prejela odločbo državnega inšpektorata za okolje in prostor, s katero je ta odpravil odločbo gradbenega inšpektorja, ki je v začetku julija odredil rušenje odra. »Ugotavlja, da je pritožba Mestne občine Maribor utemeljena, in vse skupaj vrača na prvo stopnjo,« je tedaj pojasnil mariborski župan Andrej Fištravec

Postopek gradbenega inšpektorja ni edini inšpekcijski postopek, ki je tekel zoper mariborsko občino. Poleg gradbene inšpekcije je namreč 9. julija po navedbah Ministrstva za okolje in prostor zoper Mestno občino Maribor inšpekcijski postopek uvedla še Inšpekcija za okolje in naravo. Ta je občini očitala, da je vodno soglasje pridobila le za parter, ne pa tudi za plavajoči oder. Kljub temu takrat okoljska inšpekcija ni odredila odstranitve odrov, saj je to že pred njimi odredil gradbeni inšpektor.

Oder na Dravi bo ponovno postavljen na reko Dravo spomladi 2019, so danes znova pojasnili na občini. Mariborčani pa verjamejo, da bo oder končno prinesel tudi tako obljubljeno dogajanje izven Festivala Lent.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marjan1967 (nepreverjen)

Fištreka bomo tudi pospravili v sladisce

styria (nepreverjen)

In potem ?

prerok (nepreverjen)

Labodi vam bodo hvaležni.

Starejše novice