Danes so se zbrali predstavniki Magne, gospodarskega ministrstva in občine Hoče-Slivnica, da slovesno podpišejo pogodbo.

Na mariborskem letališču se se danes zbrali predstavniki Magne Steyr, gospodarskega ministrstva in občine Hoče-Slivnica, da slovesno podpišejo pogodbo, ki opredeljuje finančno podporo, ki jo bo država namenila Magni za investicijo v neposredni bližini letališča. Prva faza lakirnice, ki bo prinesla 404 zaposlitev, je vredna nekaj manj kot 150 milijonov evrov.

Tako sta pogodbi podpisala tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in prvi mož Magne v Evropi Günther Apfalter. Sledila je uradna položitev temeljnega kamna na gradbišču in že so omenjeni možje so že zakopali lopate.

Gradbena dela je avtomobilski proizvajalec že pred časom zaupal družbi Pomgrad, ki je s pripravljalnimi deli že pričela.

O končnem roku pa je že pred več kot tednom spregovoril Igor Banič, predsednik uprave Pomgrad: »Končni rok je po pogodbi predviden konec novembra 2018, ko naj bi hala stala – definitivno pa je in še bo zamik povzročil težave, tudi zaradi vremena, saj ne vemo, kakšno bo pozimi –  načeloma pa bomo z nekakšno optimizacijo, prilagoditvijo del in večizmenskim delom poskušali nadoknaditi zamudo.« 

Ministrstvo za okolje in prostor je 5. oktobra izdalo gradbeno dovoljenje za lakirnico družbe Magne Steyr v občini Hoče - Slivnica. Investitor je pred tem po nemalo zapletih nedavno vendarle uspel dobiti pravnomočno okoljevarstveno soglasje za gradnjo lakirnice, ki predstavlja enega ključnih elementov gradbenega dovoljenja. 

Vlada se je sicer že marca odločila Magni Steyr dodeliti 18,61 milijona evrov finančne spodbude za investicijo v neposredni bližini mariborskega letališča. Naložba v izgradnjo lakirnice je sicer ocenjena na 146,4 milijona evrov in naj bi ustvarila 404 delovnih mest. V skladu s posebnim zakonom za izvedbo te investicije, znanim tudi pod nazivom lex Magna, je gradbeno dovoljenje izdalo ministrstvo za okolje in prostor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice