Ena najstarejših mariborskih veleblagovnic Modna hiša, ki obratuje že od leta 1963 zaradi težav, v katerih se je znašla, zapira prvo nadstropje trgovine.

V Modni hiši so se za zaprtje odločili zaradi slabih rezultatov, ki jih beležijo v zadnjih letih. Odločili so se, da zmanjšajo prodajalne površine, bolje izkoristijo pritlični prostor in s tem izboljšajo prodajne rezultate. Prvo nadstropje bodo vrnili lastnikom prostorov. »Zaradi zmanjšanja prodajnega prostora smo odpovedali pogodbo osmim sodelavcem od enaindvajsetih,« nam pojasni Mojca Horn, iz kadrovske službe Montecristo. 

Nepremičnine v središču mesta trgovcem niso več zanimive. Mateja Meh, izvršna producentka Društva Hiša pojasnjuje: »En delež trgovin je verjetno pobral Europark, zagotovo pa so v mestu problem tudi parkirni prostori in to, da javni prevozi v Mariboru ne funkcionirajo tako, kot bi morali. Verjetno pa je problem tudi rast najemnin.« 

Potrošnja zaradi nakupovalnih centrov je v mestu upadla

Na Mestni občini Maribor opažajo, da »je zaradi večjih nakupovalnih centrov v bližini mestnega središča potrošnja v samem mestnem jedru upadla. Prav tako so nedelje precej puste, saj ni veliko trgovin, lokalov in delavnic, ki bi obratovale v soboto po 12. uri. « Zato so »z namenom oživitve mestnega jedra pripravili ukrep, s katerim bi deležnikom v centru mesta pomagali, da bi lažje podaljšali obratovalni čas ter se posvetili promociji in izboljšanju svoje ponudbe. Za ta ukrep namenjamo 120.000 evrov,« so na naša vprašanja odgovorili z Mestne občine Maribor. 

Modna hiša je bila pred več kot petdesetimi leti zgrajena kot nova poslovna stavba na Partizanski cesti. Predstavljala je razkošnost, saj se je prodajna površina razprostirala na približno dva tisoč kvadratnih metrih. 

»S poslovanjem v Modni hiši Maribor želimo nadaljevati nemoteno, vsaka odločitev v bodoče pa bo odvisna od prihodnjih prodajnih rezultatov,« doda Hornova. 

V prejšnjem stoletju so Modno hišo predstavljali izdelki slovenskih in hrvaških proizvajalcev, pripravljali so razstave, modne revije in nudili modno svetovanje. Danes pa nekdanji trgovski prostori v centru mesta bolj primerni »za poslovne prostore,« je še pojasnila Mehova.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Skoda

Policija ... (nepreverjen)

Naj Policija preisce tudi kleti ... nekoc so v njej izginjali ljudje.

a tak (nepreverjen)

lidl bi lahko not naredli, tukaj ga še ni

Dravski gusar (nepreverjen)

Skoda, Modiano je potopilo slabo vodstvo, ki ga je vodilo.

Katja7 (nepreverjen)

@a tak....se nekako strinjam s tabo,lahko bi dali Hofer na to lokacijo,ga ni v centru mesta,Lidl imamo v Melju.Zagotovo bi slo skozi,kljub problemom s parkingom.V centru.

Ariel (nepreverjen)

Zaprt pa not migrante naselt

Starejše novice