Po Mariboru so se znova pojavili plakati, ki bivšega župana Franca Kanglerja pozivajo k vrnitvi na županski stolček. Sam pravi, da o tem ne ve nič. O tem, ali bi kandidiral za župana še ne razmišlja.

Maribor so danes znova zavzeli plakati "Kangler vrni se", ki bivšega mariborskega župana Franca Kanglerja pozivajo k vrnitvi na županski stolček. Ti plakati sicer niso novost, saj so se z isto vsebino pojavili že lansko poletje. Tedaj so se plakati pojavili tudi na Hrvaškem.

Plakat smo opazili na izvozu s hitre ceste Pesnica-Maribor, na več dodatnih plakatov na več lokacijah po Mariboru pa so nas opozorili naši bralci. Franc Kangler je v zadnjem času, zaradi sodnih postopkov, znova pogosto prisoten v medijih. Morda so prav sodni postopki, ki tečejo proti njemu, znova prebudili njegove podpornike, ki bi si ga želeli v boju za županski stolček.

Lokalne volitve bodo sicer jeseni 2018, v Mariboru pa se volilna kampanja očitno začenja že več kot leto dni prej.

Kangler o plakatih ni vedel nič, o kandidaturi naj odločijo Mariborčani

Za odziv na številne plakate po mestu smo se obrnili tudi na Franca Kanglerja samega. Ta je trenutno na dopustu, tako da za plakate ni vedel. Meni, da gre le za provokacijo proti Fištravcu. O možni kandidaturi za župana naslednje leto, kot pravi sam, še ni razmišljal, saj da za to nima časa.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice