Mariborčani se očitno ne morejo 'navati' spremenjenih prometnih režimov, ki ji jih je Mestna občina Maribor uvedla z namenom boljše pretočnosti in organiziranosti cestnega prometa v času ureditve Koroške ceste. 

Več bralcev je uredništvo Mariborinfo opozorilo na eklatantno neupoštevanje prometne signalizacije v dveh križiščih - križišču Loške ulice z Ulico kneza Koclja, kjer je ukinjeno zavijanje v levo iz Loške ulice v Ulico kneza Koclja, in križišču Krekove ulice s Strossmayerjevo ulico, ker je križišče začasno semaforizirano. 

Številne kršitve prometne signalizacije po besedah bralcev pogosto budno spremljajo možje v modrem in prekrškarjem pišejo kazni. Koliko glob so doslej že izrekli in kako visoke so kazni, še preverjamo na Policijski upravi Maribor. 

»Za dobro jutro kazen 160 evrov«

Gre za začasne spremembe, ki so bile v mariborskem prometu uvedene zaradi zaprtja in prenove Koroške ceste. Prometni tokovi so v smeri vzhod-zahod so se posledično prerazporedili po drugih cestah v mestu, Mestna občina Maribor pa je preventivno vzpostavila ukrepe za čim boljšo pretočnost in večjo varnost prometa. 

Med drugim so v križišču Loške ulice z Ulico kneza Koclja prepovedali zavijanje v levo iz Loške ulice v Ulico kneza Koclja in v križišču Krekove ulice s Strossmayerjevo ulico vzpostavili semaforje.

Da številni vozniki brez pomisleka kršijo na novo vzpostavljene ureditve cestnega prometa številni opozarjajo tudi na družbenem omrežju Facebook. 

»Koliko je kazen za prevoženo rdečo? Če bi policisti stali tukaj samo eno uro, bi skasirali več kot v tednu dni na radarju,« je ob fotografiji neznanega voznika, ki pelje čez rdečo luč v križišču Krekove ulice s Strossmayerjevo ulico zapisal eden izmed uporabnikov družbenega omrežja Facebook. 

Spet drugi uporabnik je trdo roko mariborskhi policistov, ki so spremljali promet iz Loške ulice v Ulico kneza Koclja, izkusil sam: »Za dobro jutro kazen 160 evrov. Bodite pozorni, ko zavijate iz Loške ulice na Ulico kneza Koclja, ker je obvezna smer na desno proti Mariboxu. Ni se ga dalo prepričati, da bi spregledal kazen, kot sem jaz prometno signalizacijo.« 

Prenova Koroške ceste bo predvidoma trajala do konca aprila, priporočamo previdnost na omenjenih križiščih. Vse ukrepe v cestem prometu, ki jih je Mestna občina Maribor vzpostavila v času zapore Koroške ceste, znova objavljamo spodaj ...

- Križišče Krekova ulica - Strossmayerjeva ulica

 • ukrep: začasna semaforizacija križišča

- Križišče Loška ulica - Ulica kneza Koclja

 • ukrep: ukinitev levega zavijanja iz Loške ulice v Ulico kneza Koclja

- Križišče Cankarjeva ulica - Partizanska cesta

 •  podaljšanje zelene faze za izvoz iz Cankarjeve ulice na Partizansko cesto,
 • možnost zavijanja desno tudi z levega pasu,
 • uvedba drugega pasu za razvrščanje avtomobilov na križišču Partizanske in Prešernove ulice v smeri proti TC City.

spremembe semaforskih programov v naslednjih križiščih:

 • Gosposvetska–Turnerjeva
 • Gosposvetska–Strossmayerjeva
 • Cankarjeva–Partizanska
 • Partizanska–Prešernova
 • Partizanska–Mlinska
 • Ulica kneza Koclja–Vošnjakova ulica
 • Dravograjska cesta–Erjavčeva ulica

sprememba parkirnega režima v Mladinski in Maistrovi ulici.

Za večjo pretočnost prometa so začasno ukinjena parkirna mesta na severni strani vozišča na odsekih Mladinska ulica med Trubarjevo in Tyrševo ulico ter Maistrova ulica med Ulico heroja Staneta in Prešernovo ulico, v Cankarjevi ulici pa v delu med dvignjenim prehodom za pešce in semaforjem.

Ukinjena parkirna mesta so nadomestili s parkirnimi mesti K+R (»Kiss-and-Ride«), ki so namenjena za dostavo otrok v šolo.

Da bi na teh obremenjenih odsekih zagotovili večjo prometno varnost pešcev, so dodatno osvetlili prehode za pešce v Mladinski ulici pred Pravno fakulteto, v križišču Mladinske in Tyrševe ulice, v križišču Maistrove ulice in Ulice heroja Staneta ter v križišču Maistrove in Kersnikove ulice.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Prometni urad UE MB naj preveri čas zelene luči za pešce ! 7 sekund preko štiripasovnice ? Čas so nastavili po rezultatu svetovnega rekorda na 60 metrov ! Veliko brskajo po spletu ......to je tudi vse kar naredijo . Čas je za spremembe .

Rdece luci (nepreverjen)

so bile simbol ruske rdece armade ...

In reply to by LudiRudi (nepreverjen)

Marjan57 (nepreverjen)

To je znak, da folk vozi preveč na pamet.

arogantnež (nepreverjen)

Ukinitev levega zavijanja iz Loške ulice v Ulico kneza Koclja bi morala tako ali tako postati trajna. Da pa spregledaš prometni znak, talno oznako in stebričke, ki so ti dobesedno na poti, kot tip, ki je kasiral 160€ "za dobro jutro", moraš biti pa naravnost slep. Naj si vtakne ta izgovor tam kamor sonce nikoli ne posije.

Starejše novice