Foto: Jaka Arbutina
Slovenske ljubitelje atletike je z naslovom svetovnega prvaka v metu diska te dni navdušil Kristjan Čeh.

Ptujski atlet Kristjan Čeh je na svetovnem prvenstvu v atletiki v ameriškem Eugenu v metu diska osvojil zlato medaljo z 71,13 metra, rekordom prvenstev.

To je šele druga slovenska zlata medalja in skupno šesta na dosedanjih osemnajstih svetovnih prvenstev. Doslej je bil zlat le Primož Kozmus v metu kladiva v Berlinu leta 2009.

»Po drugem metu, ki je bil prek 69 metrov, sem si dejal le, da ne smem izgubiti medalje, pa katerakoli bo. Že pred tekmo sem si zastavil cilj, met čez 70 metrov in rekord prvenstev.

Bilo je prek 71 metrov, sem si potem želel še več. Ampak ni šlo več. Je pa to moja prva članska medalja, in to zlata,« je po tekmi, ogrnjen s slovensko zastavo, dejal Čeh.

Velik sprejem v rodni vasi za svetovnega prvaka

Družina je s proslavljanjem že pričela, danes pa je se Kris vrnil domov, v rodne Podvince, kjer ga je od 19. ure naprej pri gasilskem domu pričakala vesela množica prijateljev, znancev, navijačev.

Foto: Jaka Arbutina

Spomnimo, da je Ptujčan na letošnji diamantni ligi neporažen, praktično na vseh tekmah se je gibal okrog magične meje 70 metrov in je bil tudi v očeh tujih strokovnjakov in medijev favorit kot prepričljivo najboljši metalec diska dosedanjega dela sezone.

Foto: Jaka Arbutina

Čeha najprej prihodnji mesec čaka evropsko prvenstvo v Nemčiji, kjer bo v vlogi prvega favorita.

»Kot sem rekel pred svetovnim prvenstvom, bom tudi pred evropskim. Hočem dober met, da se dobro počutim. Če se bo vse 'poklopilo', kot se je tu, lahko pričakujem le najboljše. Ni pa mi v krvi, da bi napovedoval medalje,« je za STA dejal slovenski junak Eugena 2022.

Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Matejko (nepreverjen)

In hotel sem samo probat ,kak daleč lahko leti .......Bravo Kristijan .....postal si največji med največjimi .

Starejše novice