Toča v Kidričevem.
Močna nevihta, ki nas je zajela s silnimi nalivi, je s sabo prinesla tudi točo. O hudi uri poročajo tudi iz Kidričevega.

Z uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da je neurje z močnim nalivom, točo in vetrom zajelo občine, ki jih pokrivata regijski center za obveščanje Maribor in Ptuj. Skupaj so zabeležili 66 dogodkov, od tega 54 na območju občine Hoče-Slivnica.

Meteorna voda je poplavila več kleti, toča je poškodovala ostrešja objektov, sunki močnega vetra pa so podrli nekaj dreves in poškodovali elektrodistribucijsko infrastrukturo. Sprožila sta se dva zemeljska plazova.

Aktivirano je bilo 15 gasilskih enot, ki so do 18. ure posredovale na 102 lokacijah. Intervencije so še v teku, so zapisali.

O nevihtah in toči med drugim poročajo iz Maribora, naselij Rače, Hoče, Miklavž na Dravskem polju in Kidričevo pri Ptuju.

V Kidričevem so gasilci PGD Talum Kidričevo za njihovo območje celo vzpostavili telefonsko številko 031 389 093, na katero lahko posamezniki pokličejo v primeru, če zaradi nevihte potrebujejo pomoč.

Nevihta sprva oslabela, potem pa se zahodno od Maribora okrepila

Meteorolog Blaž Šter z Agencije Republike Slovenije za okolje je za STA dejal, da sta nastali dve močnejši nevihti, ki sta bili najprej nad Avstrijo. Vzhodnejša in silovitejša nevihta se je pomaknila nad Štajersko. 

Sprva je severno od Maribora oslabela, potem pa se je precej okrepila zahodno od Maribora in povzročila »precej debelo točo, močne sunke vetra in tudi nalive«.

Na postajah Agencije Republike Slovenije za okolje so zabeležili močan naliv na Hočkem Pohorju, kjer je padlo 56 milimetrov padavin in tudi toča.

Na letališču Edvarda Rusjana Maribor pa je bil močan naliv, zabeležili so tudi najmočnejši sunek vetra, in sicer 76 kilometrov na uro. Ta nevihtna celica se zdaj pomika proti Hrvaški in je nekoliko oslabela.

Vremenoslovci opozarjajo, da se v naslednjih urah še lahko pojavi kakšna nevihta. »Potrebno je spremljati predvsem nevihto, ki je na območju Gorenjske, ta se bo verjetno pomaknila v smeri proti Celju, znova lahko pade tudi toča,« je dejal Šter.

Toča v Kidričevem.
Toča na Ptuju (foto: Pia Oder).
Pošlji fotografije, video ali informacije

Imate informacijo, ki bi nas utegnila zanimati ali pa želite dopolniti naš članek? Pišite nam preko spodnjega obrazca, lahko pa nam tudi pošljete elektronsko pošto na [email protected]

Kaj, kje, kdaj, kdo, kako....

Drop files here to upload them

or

Naloži datoteke
Maksimalno 10 datotek. Omejitev velikosti: 20 MB. Dovoljeni tipi datotek: jpg, jpeg, gif, png, webp, pdf, txt, avi, mov, mp4, mp3, ogg, wav, heic, zip.

Komentarji (5)

Düplek (ni preverjeno)

Avion pa v hangarju! HAARP lepo funkcionira!

66 (ni preverjeno)

Najbolj funkcionira HAARP v tvoji betici.
Še tisti kanček funkcije, ki je omogočala, da nisi sral in hcal kjerkoli je odpihnilo....

In reply to by Düplek (ni preverjeno)

UDBAN (ni preverjeno)

Država nima denarja za preventivo raje bodo plačali škodo kmetom .

orožnik (ni preverjeno)

Če bi imeli obrambo proti toči, kot se spodobi, bi to lahko vsaj omilili, ker je bilo že ob 13 uri sporočeno, da se nam iz smeri Avstrije proti Štajerski vali huda nevihta. Ampak, muljatorji se kupčkajo, kdo, kje in za koliko denarja bo več potegnil od države, pa se ne morejo zmeniti.

pohorskisvizec

Res je , vedelo se je od kod prihaja in kam gre nevihtni celica.Samo v zrak gledajo odg.

Starejše novice