Znamenito srce med vinogradi so si prisvojili kar Francozi.

Znamenita pot v obliki srca med vinogradi na Špičniku blizu Svečine velja za eno najlepših znamenitosti štajerske pokrajine. Srce med vinogradi preko družbenih omrežij osvaja širni svet in privablja vse več obiskovalcev med štajerske vinograde.

A svečinsko srce je očitno zadišalo tudi Francozom. Da, prav ste prebrali. Čeprav še sami težko verjamemo, si je svečinsko srce med vinogradi prisvojil turistični zavod za promocijo francoskega mesta Strasbourg.

Strasbourg, ki se lahko poleg Evropskega parlamenta, sedeža Sveta Evrope in številnih drugih evropskih inštitucij pohvali z lepim vinorodnim okolišom. A v Alzacijo, regijo, v kateri stroji Strasbourg in katero publikacija promovira, si turiste želijo privabiti tudi s svečinskim srcem.

Naslovna in 41. stran publikacija Strasbourg the Guide.

V publikacijo Strasbourg the Guide, ki velja za turistični vodič po francoski regiji Alzaciji, so v svojo pokrajino sfotošopirali svečinsko srce. Res je, da ima tudi Alzacija številne vinske ceste, a srca med vinogradi, ki ga lahko najdemo na Špičniku, zagotovo nima.

Celotna publikacija je priložena spodaj, krajo svečinskega srca med vinogradi pa lahko zasledite na 41. strani.

Kakšne bodo posledice?

Zaradi nezaslišanega ravnanja so že ukrepali nekateri posamezniki, ki so svoje razburjenje nad očitno krajo objavili na facebook stran turistično informacijskega centra Strasbourg, ki je sporno publikacijo izdal. Enemu od uporabnikov so celo obljubili ukrepanje, a odgovornost preložili na druge.

Tako je sporna publikacija z očitno krajo svečinskega srca med vinogradi še vedno javno dostopna širnemu svetu, ki se tako s pomočjo štajerske znamenitosti navdušuje nad Alzacijo in Strasbourgom.

FOTO: TIC Svečina

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tt (nepreverjen)

Kaj pa aut stajersko ste sli kaj pogledat?? tudi oni veselo oglasujejo srce, kot da je njihovo. ce bi lahko, bi slikal in dal sem gor. v glavnem svinjarija

jassen (nepreverjen)

Kdaj bo Elektro MB elektro štange odstranil?

Starejše novice