Foto: Jan Rozman
Gradbeni inšpektor je odredil, da se na črno grajen oder na Dravi do 15. julija v celoti odstrani, poroča Radio Maribor.

Plavajoči oder, ki je gostil številne nastopajoče v času letošnjega Festivala Lent, še zmeraj nima vseh potrebnih dovoljenj. »Oder na Dravi je treba odstraniti in zaliv pri Vodnem stolpu spraviti v prvotno stanje«, je po poročanju Radia Maribor mestni občini odredil gradbeni inšpektor, ker ni pridobila gradbenega dovoljenja. 

Gradbeni inšpektor je po podatkih Radia Maribor odredil rušenje odra v celoti, in sicer do 15. julija. »Upravna enota je, ko smo zaprosili za gradbeno dovoljenje, rekla, da gradbenega dovoljenja ne potrebujemo,« je o občinski napaki na torkovi kavi z novinarji dejal mariborski župan Andrej Fištravec.

A gradbeno dovoljenje naj ne bi bilo edino dovoljenje, ki manjka Mestni občini Maribor za oder na Dravi. Po poročanju Radia Maribor naj bi jim manjkalo tudi vodno soglasje, ki je pogoj za pridobitev stavbne pravice.

Mestni občini Maribor je gradbeni inšpektor ob tem naložil tudi plačilo kazni zaradi nelegalnega posega v zaliv. Na občini pravijo, da se bodo na odredbo pritožili.

Foto: Jan Rozman

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Friderik 1950 (nepreverjen)

Tudi sam ga večkrat kaj polomim (po štajersko poserjem), a je to izgleda na Štajerskem kar v navadi. Velik pomp ob otvoritvi odra, a sam oder brez avditorija na zelo nevarni in nezavarovani reki ne pomeni nič. Podobna napaka kot poskusi cenenega zaprtja Koroške ceste. Nekaterih problemov, se pač ne da rešiti samo s tablami. Premalo je premišljenih dolgoročnih rešitev. V konkretnem primeru pa se čudim, da Mariborska občina suvereno ne obvladuje Štajerske prestolnice in njenih zalivov. Po mojem gre domnevno zopet za nagajanje institucij iz 'Velike močvare', katerim so oddelki občine podrejeni. Smo pač južni 'Štajermark'

Starejše novice