Dobrodelni koncert za pogorelo Ribičijo na prvo žogo zveni tako zelo humano, toda če se za trenutek ustavimo in premislimo, je vse prej kot to.

Hud požar, ki je pred dnevi zajel Ribičijo, priljubljeno destinacijo za zabave, je šokiral ne le Štajersko, ampak vso Slovenijo. Ognjeni zublji, s katerimi so se gasilci borili vso noč, so brez milosti zajeli celoten objekt in ga skorajda izbrisali. Vzrok uničujočega požara kriminalisti še preiskujejo, škode pa je po prvih ocenah za pol milijona evrov. A še preden je postalo jasno, zakaj je do požara prišlo, se je na Facebook profilu Ribičije pojavil dogodek za pomoč pogorelemu zabavišču, vstopnica pa naj bi dobrodelnega obiskovalca stala 15 evrov. Toda ... Dobrodelni koncert za Ribičijo, ki sploh ne posluje slabo?

28. maja bomo tako morda deležni dobrodelnega koncerta za pogorelo Ribičijo. Na prvi pogled hvalevredna gesta, če pa bolje razmislimo, se lahko hitro vprašamo, ali je to zares potrebno? Gre namreč za komercialno dejavnost, ki s koncerti in drugimi prireditvami služi za lasten dobiček. Dobrodelni koncert bo organizatorju tako v vsakem primeru dobro del.

Naštevamo tri razloge (čeprav bi jih z lahkoto našli še več), zakaj je dobrodelni koncert za Ribičijo neokusen, če ne že skorajda perverzen.

Sprašujemo se, ali ne bi bilo prav, da bi organizirali dobrodelni koncert za kmete, ki jim je pozeba ta isti dan pobrala pridelek? Ali pa gremo povsem v drugo skrajnost in organiziramo dobrodelni koncert z avstrijskimi šlagerji za delavce migrante, ki jim FURS v vrečkah presenečenja pošilja vrtoglavo visoka doplačila dohodnine? Zakaj ne bi v teh hudih časih pripravili tudi dobrodelnega koncerta za Mercator? V vsakem primeru je odločitev komu boste namenili svojo pomoč v vaših rokah.

Foto: Ribičija

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice