Foto: Mediaspeed
Mariborski mestni svetnik Igor Jurišič se je na žvižgača Ivana Galeta obrnil z javnim pozivom in prošnjo po celostnem razkritju dokumentacije.

Predsednik stranke Stranke mladih – Zeleni Evrope in mestni svetnik mariborske občine Igor Jurišič je na odmevnega žvižgača Ivana Galeta, ki je razburkal slovensko javnost z razkritjem domnevnih nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme, naslovil javno prošnjo, da javnosti razkrije vse podatke, s katerimi razpolaga ter na tak način dokaže svoj status in obdrži podporo javnosti.

Besedilo prošnje objavljamo v celoti.

»Spoštovani g. Ivan Gale,

S to prošnjo predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič naprošam Vas,  g. Ivan Gale, da javnosti predstavite VSE posnetke in VSE dokumente, ki ste jih zbrali, da si lahko brez razlag ustvarimo svoje mnenje.

Osebno sem eden tistih, ki sem se vključili v skupino podpore na začetku in kjer nas je preko 70.000.

Verjetno je malo takšnih, ki niso spremljali Tarče 23.4. in tudi 30.4. kjer ste razkrili določene posnetke in dokumente ter predstavili svoje poglede.

Prav zato me je dobesedno šokiralo, ko ste šele 4.5.2020 javnost seznanili, da je med tistimi, ki so posredovali pri nabavah, tudi žena Predsednika Vlade Republike Slovenije gospa Urška Bačovnik Janša.

V Tarči 23.4. ste našteli vrsto vplivnih ljudi, vključno z g. Podobnikom in g. Peterletom, med vplivnimi pa niste niti z besedo omenili žene predsednika vlade.

Ne želim javno ugibati o razlogih, zakaj žene predsednika vlade niste javnosti razkrili že 23.4., želim pa, da javnosti TAKOJ predstavite vse, kar imate, saj ste vendarle žvižgač, ki želi javnosti razkriti nepravilnosti in ne pogajalec, ki po potrebi ali po občutku objavlja informacije. Javnost je željna VSEH informacij in zato strategija 1001 noči tukaj ni najbolj primerna.

Morda moje razumevanje žvižgačev ni pravilno, ampak žvižgače razumem kot tiste, ki obremenjujoče dokumente v pisni, video ali zvočni obliki razkrijejo v javnosti in na podlagi katerih si lahko javnost ustvari točno sliko brez dodatne razlage, v vašem primeru pa je šlo za relativno malo dokumentov in precej obširno razlago.

Prosim Vas, da svoj status žvižgača utrdite z objavo vseh video, avdio, elektronskih in pisnih zapisov  še v tem tednu in dovolite javnosti, da si na podlagi kronološko urejenih in zbranih zapisov ustvari lastno mnenje, h kateremu boste pomagali predvsem s tehničnimi napotki, sklepanje pa prepustili javnosti. Vse preveč je že namigovanj o iskrenosti vaših namenov, zato je tudi za vašo integriteto in ugled nujno, da TAKOJ objavite VSE, kar imate.

Sporočanje delnih in nepopolnih informacij ter zavračanje odgovorov na glasna vprašanja javnosti smo že dva meseca deležni s strani vladnega govorca in zato Vas toliko bolj prosim, da z deljenjem VSEH informacij, posnetkov in dokumentov, ki so navsezadnje dokumenti javnega značaja, omogočite javnosti, da si ustvari popolno sliko.

Prav zaradi nepopolnih in delnih informacij, ki so nakazovale na velik dvom v ustavnost in zakonitost ukrepov smo Stranka mladih – Zeleni Evrope na Ustavno sodišče vložili v presojo pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti »Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin (Uradni list RS, št. 52/20)«, ki jo vodijo pod številko U-I-153/20 kot ABSOLUTNO PREDNOSTNO.

Takšnega Ivana Galeta, ki bo z javnostjo delil VSE, kar ima, mi tudi v prihodnje ne bo težko podpirati, zato še enkrat prosim, da z javnostjo delite VSE, kar imate.

Igor Jurišič, Predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope«

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Ta pa tudi isce pozornost ze od studentskih funkcij naprej in nazadnje s pidporo romov-).Tu so se v preteklosti preko studetskih orgsnizacij in servisov kar fajn podobni politiki napajali.Nekateri so pitiko zapustli drugi se napajajo se zdaj vendar vedno tako ,da velike ne dotaknjejo in jih pustijo pri miru oziroma dokler ne zapustijo svojega vrticka.Enkrat so presenetili mislim da kot stranka mladih.in potem so jih veliki prizemljili in jih ni bilo vec na drzsvni sceni v parlamentu.Pac politika a ta bolj vrtickasta

Čuj (nepreverjen)

Res je ,da bi večina teh mladih rada sedela na dveh ali več stolčkih ! Spomnim se študentke Katje ,ki je metala granitne kocke na parlament ,nato pa sedla v naročje velikega vodje .

In reply to by Navijac (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

To so ze politicni veterani in tudi njihovi dohodki oz prihodki niso mali pa ceprav so medobcinska liga-).Pac izkoristili so kar jim je dano v tej drzavi.

In reply to by Čuj (nepreverjen)

Totek47 (nepreverjen)

A to je tisti, ki je prinesel rojstnodnevno darilo in ga ob odhodu odnesel nazaj domov?
Igor, Igor...ccc.

Intihar (nepreverjen)

A tale mladinec še ni v penziji ?

Joško999 (nepreverjen)

Povsem razumljivo je, da ne objavi vsega. Nekaj mora ohraniti za svojo varnost - da jih lahko drži za "jajca". Sicer bi ga raztrgali.

Nekaj takega kot hrvati pri orožju JJ...

Dtt (nepreverjen)

Ti in Matic Matjašič sta ista iskalca pozornosti; samo, da se govori pa vseeno kaj....

Tudi Židan (nepreverjen)

Klical oz. probal pomagati je tudi Židan! Je Gale to pozabil ali v poplavi klicev spregledal? In hvala bogu, da jih je veliko klicalo... so vsi vojni dobičkarji? To, da je sedaj pomembno, kako je klicala žena premiera in se to povdarja, je najmanj sprijeno! Vsak, kateri je klical, je lahko po svoje junak! Tudi Židan! Ne pa Mesec, Kordiš... kateri samo bevskajo in govno mešajo, ne naredijo pa ničesar!

črnobelo (nepreverjen)

tako je.......ko nabijajo ene, izpustijo pa druge, zgubijo celoten kredit v mojih očeh; takoj se vidi njihova pristranskost, zato v Galeta ne morem verjeti!

In reply to by Tudi Židan (nepreverjen)

janban

Jurišič,upam da si ugotovil,da te je Gale peljal scat ti pa si še mu roke umil.

Starejše novice