Letos prvič subkulturni Kavč festival tudi v Mariboru.

Mednarodni festival intimnih sobnih dogodkov se bo začel danes v Mariboru kot prvem v nizu gostiteljskih krajev. Še vedno pa bo večina dogodkov potekala v Ljubljani.

Koncert v spalnici ali dnevni sobi

Subkulturni Kavč Festival pomeni implantacijo umetnosti tja, kamor sodi – v naš vsakdan.

Edinstvena oblika festivala omogoča, da si lahko kdorkoli v svoji spalnici, kuhinji ali dnevni sobi omisli koncert ali predstavo. Specifike prostora pri tem nikakor niso ovira, temveč dodana vrednost.

Koncept intimnih koncertov je v Slovenijo po zgledu Argentine pripeljal lutkar, glasbenik in organizator festivala Plavajoči grad Matija Solce.

Dogodki zasebne narave

Ker obiskovalci pridobijo naslov šele ob rezervaciji brezplačne vstopnice, ostaja narava dogodkov zasebne narave. S seboj je potrebno prinesti copate, kaj za pod zob in priporočeni prostovoljni prispevek, ki predstavlja edino plačilo nastopajočim umetnikom. Ti prihajajo tudi iz tujine.

Letos se program iz prestolnice seli tudi v Maribor, Celje, Novo Gorico, Loško dolino, Istro, Trst, Kamnik, na Ptuj in še kam. Koncept promovira tudi posebne prostore, kot so bolnišnice, uradi, manjši lokali, študentski domovi ali domovanja brezdomcev. Zato ne bodite presenečeni, če se namesto v stanovanju znajdete pod mostom, zaporniški celici ali v predsedniški palači.

V Mariboru so pri organizaciji združili moči kolektiv ZIZ, KD Matita, Radio Marš in Lutkovno gledališče Maribor. V tem mestu je od danes do ponedeljka napovedanih devet dogodkov.

Nato pa se dogajanje seli v Ljubljano, Celje, Novo Gorico, Loško dolino, Trst, Kamnik in na Ptuj.

V 90 stanovanjih kar 130 dogodkov

Festival namenja posebno pozornost dogodkom za ranljive skupine. Letos se bo v 90 stanovanjih odvilo 130 dogodkov. Večinoma gre za etno-fusion glasbo, lutkovne predstave, izjemoma pa tudi plesne predstave, rock in jazz koncerte ali performanse.

 

Več informacij o dogodkih v Mariboru najdete TUKAJ.

Starejše novice