Teden dni nas še loči do začetka festivala Letni oder Ruše 2020. Tudi letos se bo festival odvijal na edinstvenem prizorišču kamnitega amfiteatra.

Zaradi nepredvidljive situacije glede koronavirusa bo letošnji festival strnjen v dneh med 13. in 16. avgustom. Že enaindvajsetič bodo organizatorji, Javni zavod Center za mlade Ruše – CEZAM, skupaj s številnimi prostovoljci, izvedli tradicionalni festival Letni oder Ruše.

»Navkljub temnim oblakom in negotovi situaciji želimo s pohorsko trmo dokazati, da se da! To nam govorijo tudi vse lepe zgodbe, ki smo jim doslej bili priča in jih je navdihnilo enkratno in znamenito prizorišče letnega gledališča sredi gozda. Zdi se, da prav zdaj take zgodbe potrebujemo bolj kot kdaj prej. Take zgodbe, ki jih organizatorji skupaj ustvarjamo z gledališčniki, glasbeniki, pravljičarkami, prostovoljci in gostinci. Zgodbe, ki navkljub karantenam in izolaciji omogočajo pretok kulturne energije. Pri tem nas greje sonce v srcu. Želimo ga deliti z vami!« so odločni organizatorji.

Dogajanje bodo otvorili člani zasedbe MI2

Osrednje dogajanje bo tudi letos na odru v kamnitem amfiteatru Letnega gledališča Pod Goroj. Nastopili bodo številni glasbeniki, igralci, stand up komiki. Kot pravi v.d. direktorice Lucija Smolnik so se, tudi zaradi omejitve obiska, usmerili v akustične izvedbe koncertov in bo zato festival bolj romantičen.

Dogajanje na glavnem odru bodo v četrtek, 13. avgusta ob 21. uri, z akustičnim koncertom otvorili člani zasedbe Mi2.

Že ob 18. uri istega dne bo mlajšo publiko, na prizorišču v Športnem parku Ruše, zabaval Challe Salle. 

Program celotnega dogajanja si je možno ogledati na njihovi spletni strani.

Starejše novice