Narava se prebuja in tako je čas tudi za urejanje naše okolice. Le komu se ne zariše nasmešek na obrazu, ko se sprehodi mimo svoje najljubše cvetličarne, drevesnice ali vrtnarije?

Vrtnarstvo je starodavna umetnost, ki se ukvarja z gojenjem in vzdrževanjem rastlin - za okras ali za pod zob. 

Drevesnice in cvetličarne so pomembni akterji na področju vrtnarstva, saj zagotavljajo širok izbor rastlin in cvetja ter strokovno svetovanje pri njihovi izbiri, sajenju in vzdrževanju. Drevesnice so specializirane za vzgojo dreves, grmovnic in drugih trajnic, medtem ko so cvetličarne namenjene predvsem prodaji cvetja, rastlin in pripomočkov za vrtnarjenje. 

Skupaj s strokovno usposobljenimi vrtnarji lahko vrtnarije, drevesnice in cvetličarne poskrbijo za urejene vrtove, zelenice in okrasne rastline v domovih ter drugih javnih in zasebnih prostorih. V katero pa vi najraje zavijete? 

Izbrali ste! 

Bralci Mariborinfo ste izbrali! Največ glasov ste namenili Vrtnariji Urbanek iz Maribora, prislužili so si 22,8 odstotkov glasov.

Na drugem mestu je pristalo Vrtnarstvo Tement iz Spodnjega Dupleka, njim ste namenili 19,1 odstotkov glasov, sledi pa Vrtni center Vrtko v Mariboru, njim ste namenili 12,6 odstotkov glasov. 

Starejše novice