Misel, da je dan danes poslovni uspeh skoraj nemogoč, saj časi niso prav rožnati, je razbila Mariborčanka, ki je iz svojega hobija ustvarila družinsko podjetje.

Mojca Kac, ustanoviteljico zdaj že družinskega podjetja MiniBini, je za oblikovanje in šivanje oblačil za otroke navdihnila hčerkica Zala. Sicer arhitektka po poklicu je pred tremi leti poskusila oblačila in dekoracije za sobico, ki jih je sicer oblikovala le za svojo Zalo, prodati in izkazalo se je, da obstaja za to veliko povpraševnje. Kaj hitro so začeli otroške bodije krasiti izvirni tiski. In kmalu je zraslo družinsko podjetje MiniBini. 

MiniBini kolekcija se ravna po Zali – začeli so z »new born« kolekcijo za novorojenčke in dojenčke stare do enega leta, čedalje več pa izdelujejo oblek, kapucarjev in hlač večjih konfekcijskih številk. Tako kot raste Zala, rastejo tudi MiniBini izdelki. 

Od malih nog do kolekcije namenjene mamicam

Ko se je Zala razveselila oblekice, ki jo je Mojca preslikala tudi nase, se je rodila nova kolekcija, namenjena tudi mamicam.  MiniBini oblikuje tudi nahrbtnike, izdelane iz umetnih materialov, videza usnja. 

Mojci, ki organizira delo, pripravlja nove kroje, oblikuje barvne kombinacije, slika in objavlja, pomagajo šivilje, ki ustvarijo čudovita oblačila za dojenčke, malčke, otroke in nenazadnje tudi odrasle. 

MiniBini posluje s spletno prodajo, imajo tudi stojnico v Europarku, ob vikendih pa tudi v Cityparku v Celju. 

MiniBini izdelkov se poslužuje predvsem mlajša populacija žensk obkroženih z otroki iz vse Slovenije, kolekcija nahrbtnikov pa privablja tako starejše ženske kot tudi tiste mlajše punce, ki še niso mamice. In če se zdaj morda sprašujete, zakaj vaši otroci niso oblečeni v unikatna oblačila po naročilu, naj vam povemo, da cena zagotovo ni razlog.

Mojca je razkrila, da MiniBini izdelki niso dražji od tistih, kupljenih v veleblagovnicah. Cena hlačk se giblje od 23 evrov, bodijev (tiskanih po naročilu) od 13 evrov, nahrbtnikov in torb od 35 evrov, cena odrasle konfekcije pa se giblje od 50 evrov naprej. 

Ob tem pa Mariborčanka poudarja, da moramo ceniti slovenske ustvarjalce, saj njihovo delo ni namenjeno masovni produkciji. Skoraj vsak izdelek je narejen po naročilu in je iz izbranih materialov. Pomembno je vedeti tudi to, da imajo njihovi zaposleni neprimerljivo boljše delovne pogoje od tistih v večjih podjetjih na drugem koncu sveta.

In če boste na koncu pri svojem preračunavanju ugotovili, da je potrebno za tovrstne izdelke odšteti kak evro več, ne smete pozabiti na to, koliko v en produkt vložijo slovenski ustvarjalci, koliko pa ga je vloženo v masovni produkcji. 

Eva Božič

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice