Po včerajšnji odločitvi Vlade Republike Slovenije, da se s ponedeljkom, 26. oktobrom, predvidoma za en teden, zapirajo vrtci, so na Mestni občini Maribor danes organizirali delovanje posameznih vrtčevskih enot, v katerih bodo izvajali dežurstva.

Varstvo predšolskih otrok bo tako tudi med zaprtjem vrtcev zagotovljeno po vsej občini, vendar bo namenjeno le družinam, kjer starši delajo v takšnih dejavnostih oziroma na delovnih mestih, da dela ne morejo opravljati na domu.

Potrebe oziroma upravičenost do dežurnega varstva so starši danes sporočali v matičnih enotah

Tiste, ki so upravičeni do nujnega varstva, so oziroma bodo vrtci pravočasno obvestili, kam lahko v ponedeljek pripeljejo svoje otroke.

V prihodnjem tednu, od 26. do 30. oktobra, bodo vrtci v mariborski občini delovali na naslednjih lokacijah:

  • Vrtec Borisa Pečeta Maribor, Tomšičeva ulica 32
  • Vrtec Ivana Glinška Maribor, Gledališka ulica 6
  • Vrtec Jadvige Golež Maribor, Betnavska cesta 100
  • Vrtec Jožice Flander Maribor, Focheva ulica 51
  • Vrtec Otona Župančiča Maribor, Oblakova ulica 5
  • Vrtec Pobrežje Maribor, Cesta XIV. Divizije 14/a
  • Vrtec Studenci Maribor, Groharjeva ulica 22
  • Vrtec Tezno Maribor, Dogoška cesta 20

Mestni avtobusi po prilagojenem voznem redu

Zaradi zaostrenih ukrepov na ravni države, s katerimi se med drugim krči obseg javnega prometa, bodo v ponedeljek, 26. oktobra, v Mestni občini Maribor zmanjšali obseg izvajanja mestnega potniškega prometa tako, da bodo začeli veljati vozni redi, pripravljeni v skladu z omejitvijo iz vladnega odloka.

O novih voznih redih bodo občina in izvajalec, javno podjetje Marprom, potnike obvestili v kratkem.

Marprom, ki upravlja tudi s krožno kabinsko žičnico, pa bo v ponedeljek začel tudi redni jesenski remont na tem objektu. Konec tedna bo gondola še vozila na vrh Mariborskega Pohorja, v naslednjem tednu pa bo ustavljena. Delovala ne bo tudi med 2. in 6. novembrom.

Rekreacija samo na zunanjih športnih objektih

Športni objekti v lasti Mestne občine Maribor v skladu z Odlokom o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti ostajajo zaprti za rekreativno vadbo.

Na zunanjih športnih igriščih pa je vadba dovoljena, če v njej ne sodeluje več kot šest oseb in lahko te med sabo ves čas vzdržujejo vsaj tri metre razdalje. Obvezni so seveda tudi vsi drugi zaščitni ukrepi, kot sta maska in razkuževanje rok.

Ker želijo otrokom omogočiti čim več gibanja, ohranjajo odprta tudi javna otroška igrišča. Starše prosijo, da pri uporabi igral upoštevajo aktualne ukrepe in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter se z otroki vedejo odgovorno in (samo)zaščitno. To pomeni, da si razkužujejo roke pred igro in po njej, med igro pa uporabljajo zaščitne maske in ohranjajo varno razdaljo do drugih.

Tržnična dejavnost kot običajno, v zbirnih centrih največ trije uporabniki hkrati

Mariborske tržnice bodo do nadaljnjega obratovale po običajnem urniku, ob strogem upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov.

Odprti ostajajo tudi Snagini zbirni centri, v mariborski občini sta to centra v Plinarniški in Lahovi ulici.

Urniki obratovanja centrov se zaenkrat ne spreminjajo, bodo pa delovali z okrepljenimi ekipami. Na območju zbirnega centra so lahko hkrati največ trije zunanji uporabniki. Snaga prosi občane, da že doma odpadke organizirajo tako, da jih bodo lahko čim prej pravilno odložili.

Javne sanitarije v mestu ostajajo odprte po običajnem obratovalnem času. Bo pa uporaba omejena tako, da bo v celotnem sanitarnem prostoru lahko samo en uporabnik naenkrat. Z jutrišnjim dnem, soboto, svoja vrata do nadaljnjega zapira Akvarij terarij v Mestnem parku.

Obiski pokopališč

Pogrebi in obiski pokopališč so dovoljeni v skupini do največ šest oseb, več se jih lahko zbere le, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva.

Zadrževanje na pokopališčih in pred njimi je, upoštevajoč Odlok o omejitvi gibanja, mogoče le od 6. do 21. ure.

Občane prosijo, da, v izogib gneči prihodnji konec tedna, obiske grobov opravijo pred dnevom spomina na mrtve ali pa po 1. novembru, so sporočili z Mestne občine Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice