Na 10. Državnem prvenstvu v pomnjenju Memoriada so izmerili, kdo ima najboljši spomin. Osupnil je mariborski dijak Luka Gašparič, ki si je v 15. minutah zapomnil 406-mestno naključno številko.

Evropski inovacijski center Univerzum Minerva Maribor je v sodelovanju z Nacionalnim svetom miselnih športov Slovenije, v soboto, 10. marca 2018 v Ljubljani, v soorganizaciji z Zavodom sv. Stanislava, OŠ Alojzija Šuštarja, izvedel že 10. odprto državno prvenstvo v pomnjenju »Memoriada 18«. 

Na 10. odprtem državnem prvenstvu, ki je potekalo v soboto, 10. marca 2018 pri soorganizatorki tekmovanja na OŠ Alojzija Šuštarja, se je v 10 disciplinah (pomnjenje obrazov in imen, naključnih števil, hitrih števil, govorjenih številk, abstraktnih slik, binarnih števil, naključnih besed, datumov zgodovine, kart in hitrih kart) po pravilih Svetovne organizacije miselnih športov (World Memory Sports Council) pomerilo 69 posameznik in posameznic, ki se jim je uspelo preko predtekmovanjih doseči odlične znak. Predtekmovanja so potekala v mesecu februarju na organizacijah, ki so vključene v mrežo MemoŠOL. 

Državni prvak v kategoriji odrasli je postal Luka Gašparič iz II. gimnazija Maribor, v kategoriji juniorjev je državna prvakinja postala Marjeta Lucija Korenčan iz Škofijske klasične gimnazije, v kategoriji otroci pa je postal državni prvak Žan Arsov iz OŠ Brezovica pri Ljubljani.

V kategoriji otroci je tekmovalo 24 udeležencev. Najboljši v mnogoboju so bili:
1.    mesto: Žan Arsov (OŠ Brezovica pri Ljubljani)
2.    mesto: Katarina Vodopivec (OŠ Kapela)
3.    mesto: Jana Bastič (OŠ Gustava Šiliha Velenje)

V kategoriji junior je tekmovalo 25 udeležencev. Najboljši v mnogoboju so bili:
1.    mesto: Marjeta Lucija Korenčan (Škofijska klasična gimnazija)
2.    mesto: Gitica Jakopin (Gimnazija Poljane)
3.    mesto: Anja Korošec (Prva gimnazija Maribor)

V kategoriji odrasli je tekmovalo 24 udeležencev. Najboljši v mnogoboju so bili:
1.    mesto: Luka Gašparič (II. gimnazija Maribor)
2.    mesto: Pia Krampl (Prva gimnazija Maribor)
3.    mesto: Grega Rubin (Gimnazija Ormož)

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice