V soboto bo uraden krst avto lestve s košaro, ki jo bo upravljal PGD Maribor mesto.

V soboto, 6. maja, ob 11. uri bodo na Trgu Leona Štuklja obeležil dan svetega Florjana, ki je patron proti požarom in poplavam ter zavetnik gasilcev. Za to priložnost bo izveden tudi uraden krst avto lestve s košaro, katero bo upravljal PGD Maribor mesto. Avto lestev s košaro je dolga 36 metrov, ki služi za reševanje iz višin in je bila nujno potrebna za PGD Maribor mesto, saj je bila stara lestev že zelo dotrajana. V primeru dežja bo izveden krst vozila v prostorih PGD mesto.

Odbor za razpolaganje s sredstvi požarnega sklada, ki deluje znotraj Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje Mestne občine Maribor je sprejel sklep o sofinanciranju nakupa iz sredstev požarnega sklada v višini 105.000 evrov, razliko pa je pokrilo društvo PGD Maribor mesto. Skupna vrednost lestve je 175.000 evrov.

Meščanom pa se bodo predstavila tudi prostovoljna društva, ki so v zadnjem času kupila nova gasilska vozila in sicer: PGD MB-Studenci, MB-Pobrežje, Razvanje in Brezje z gasilsko cisterno; PGD Radvanje, Malečnik in Dogoše z vozilom za prevoz moštva; PGD Maribor mesto in Gasilska brigada Maribor z gasilsko lestvijo.

Uraden krst avto lestve s košaro bo potekal ob 12. uri. Ob tem bodo nekaj besed spregovorili: župan Andrej Fištravec, poveljnik JGS MO Maribor Aleš Ciringer in predsednik PGD Maribor mesto Milan Ežen.

Prikaz dela

Na trgu se bodo med 11. in 14. uro poleg že omenjenih prostovoljnih gasilskih društvih predstavila tudi Javna gasilska služba Maribor in nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Adolfa Drolca z novim vozilom. Obiskovalci si bodo lahko ogledali njihovo opremo, vozila ter cisterne.

Foto: PGD Maribor mesto

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice