Foto: Facebook profil Slovenska VARDA - civilna iniciativa
Minister Hojs vedenje »vardistov« ocenjuje kot neprimerno, zahteval je poročilo o vdoru Štajerske varde na policijsko postajo.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je vršilcu dolžnosti generalnega direktorja policije Antonu Travnerju naročil, da o dogajanju v Slovenski Bistrici pripravi odzivno sporočilo.

Pripadniki Štajerske in Kranjske varde so v nedeljo obkolili Policijsko postajo Slovenska Bistrica, ko so po telefonskem obvestilu izvedeli, da naj bi policisti po njihovih navedbah maltretirali mlajšo žensko. Po mnenju Hojsa je obnašanje »vardistov« povsem neprimerno. 

Vladni govorec Jelko Kacin je dejal, da na ministrstvu za notranje zadeve konkretnega postopka ne morejo komentirati, saj se ne želijo vmešavati v delo policije. Ob tem je dodal, da »Sporočajo pa, da v vsaki situaciji in postopku zagovarjajo spoštljivo, dostojno in strpno komunikacijo. Policija pri svojih nalogah vselej skuša uresničevati svoje poslanstvo, to je zagotavljanje visoke stopnje varnosti vsem prebivalcem.«

Z ministrstva so nato sporočili, da minister pričakuje, da bo policija v podobnih primerih provokacij ukrepala bolj intenzivno, saj je nesprejemljivo, da kdorkoli poskuša prevzemati pristojnosti, ki jih nima.

Kot poroča STA, Hojs dodatno pojasnjuje, da je v preteklih tednih ob nezakonitih kolesarjenjih, primerih varde in še nekaterih drugih dogodkih »dobil občutek, da si nekateri neizmerno želijo sprovocirati policijo,« zato znova izpostavlja, »da bo policija delovala strpno in spoštljivo le do trenutka, ko bi lahko prišlo do kakršnegakoli nasilja ali druge oblike kršenja javnega reda in miru.«

Policija bo tudi v prihodnje spremljala primere združevanja, organiziranja, delovanja posameznikov in skupin ter presojala zakonitost, odgovornost in vpliv na varnostno oceno v lokalnem okolju in državi, so še navedli na ministrstvu.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
razvodnik (nepreverjen)

Varda
to je nekaj takega kot partizani
hodili bi naokrog in kradli kmetom pridelke
Siguren sem da jih financira in organizira leva politična obcija
ki bi rada preko vard prišla zopet na oblast
in uvedla zopet enopartijski sistem

Potrebni so (nepreverjen)

Karabinijeri ker samo s Policijo ne gre.

In reply to by razvodnik (nepreverjen)

Ilija Gregorič (nepreverjen)

Bravo Šiško, mi te volimo!
Od zmage do zmage - naprej!
Od postaje do postaje - do vseljudske vstaje!
Iz hoste do vlade - do pravične države!

Čuj (nepreverjen)

Hojs je ob meji izjavil,da bi lahko razne paravojaške skupine pomagale policiji in vojski ? Tako zdaj pa imaš ,so že prevzeli povelstvo .

Starejše novice