Ob plačilu z aplikacijo EasyPark in s sporočilom SMS je uporabnikom od tega tedna zaračunan tudi strošek provizije.

Po odzivih nezadovoljnih uporabnikov parkirišč v beli coni, ki jih je ob začetku tega tedna pričakalo neprijetno presenečenje v obliki dodatnega stroška provizij, so se odzvali zdaj tudi na Mestni občini Maribor. Na občini pravijo, da so bili uporabniki o spremembi obveščeni s strani ponudnika storitve, ki ima tudi dolžnost obveščanja. Priznavajo pa, da kot kaže obvestila, niso dosegla vseh uporabnikov in tudi ne dovolj hitro.

Provizije je prej pokrivala občina

Do spremembe je prišlo 6. januarja, ko je ponudnik EasyPark prenesel strošek provizij na končne uporabnike. Na mariborski občini razlagajo, da so do sedaj provizije pokrivali iz občinskega proračuna in temu vsako leto namenili tudi zajeten del sredstev.

"Provizije za negotovinska plačila parkirnin smo namreč vse od oktobra 2017, odkar ima javno podjetje Marprom (to v Mariboru nadzira pobiranje parkirnin) s ponudnikom te storitve sklenjeno Pogodbo o zagotavljanju storitve mPARKING pokrivali iz občinskega proračuna. V letu 2018 smo, na primer, iz proračuna za provizije plačali nekaj manj kot 25 tisoč evrov, v lanskem letu pa dobrih 32 tisoč evrov."

Dogovor ali menjava ponudnika?

V sporočilu za javnost na občini obljubljajo, da se bodo skušali s ponudnikom dogovoriti o ugodnejših pogojih negotovinskega plačevanja parkirnin, saj v takšnem načinu plačevanja vidijo številne prednosti za uporabnike in tudi za občino. V nasprotnem primeru bodo preverili še druge ponudbe na tem področju, še dodajajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice