Gasilska zveza Slovenije je začetek gradnje poligona v Radljah ob Dravi načrtovala že lani, saj so gradbeno dovoljenje že imeli v rokah. Toda gradnja poligona se bo pričela šele v teh dneh.

V Radljah ob Dravi bodo v prihodnjih dneh začeli graditi vadbeni poligon za usposabljanje gasilcev. Po jesenskem slovesnem polaganju temeljnega kamna sta predstavnika Gasilske zveze Slovenije in izbranega izvajalca gradbenih del, podjetja Gradbeništvo Kuster iz Slovenj Gradca, konec decembra podpisala pogodbo o izgradnji poligona, poroča STA.

Vrednost podpisane pogodbe je 323.000 evrov brez davka na dodano vrednost, rok za dokončanje del pa je pet mesecev. Izbranega izvajalca bodo v dela uvedli v ponedeljek, je za STA povedal predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi Primož Ternik.

Občina Radlje ob Dravi je za načrtovani poligon v Radljah prispevala zemljišče ob radeljski obvoznici, ki ga je na občino neodplačno prenesla vlada. Poleg tega občina sofinancira gradnjo osnovnega platoja, prispevek občine pa je tudi osnovna komunalna oprema, ki je že zgrajena. 

Na območju poligona bo tudi v prihodnje pristajališče za helikopterje, poligon pa bodo med drugim sestavljali plato za reševanje v velikosti 1400 kvadratnih metrov, 14,5 metra visok stolp za reševanje ter bazen za vodo in plato za tehnično reševanje.

Vadbeni poligon za usposabljanje gasilcev bodo zgradili tik ob obvoznici in ob novem gasilskem domu. Gre za skupni projekt Gasilske zveze Slovenije in Občine Radlje ob Dravi, poligon pa je eden od 17 načrtovanih v Sloveniji in drugi, h gradnji katerega so doslej že pristopili. Prvega so konec maja namenu predali v Ormožu. Na gasilski zvezi si želijo, da bi vseh 17 poligonov uspeli zgraditi v desetih letih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice