Križišče Tržaške in Ptujske ceste ter Cesto Proletarskih brigad bodo v ponedeljek končno začeli obnavljati.

Eno najbolj obremenjenih mariborskih križišč je zagotovo križišče Ptujske, Tržaške in Ceste Proletarskih brigad, ki je že močno dotrajano. Stičišče močno prometnih cest bo končno deležno sanacije, ki se bo pričela v ponedeljek, 3. julija, in bo predvidoma trajala do 13. avgusta. Predstavnik direkcije za infrastrukturo Alojz Felkar je na današnji novinarski konferenci ob tem povedal, da so to sanacijo načrtovali že dalj časa. Vrednost sanacije, ki jo bo izvajal Strabag, je približno pol milijona evrov.

V okviru sanacije bodo delno zamenjali tampon in nanesli tri nove sloje asfalta, kar po Felkarjevih zagotovilih pomeni, da gre za korenit poseg, ki bo zagotavljal brezhibnost cestnega odseka za vsaj naslednjih 15 do 20 let.

Sanacija v dveh fazah

Bojan Križan iz podjetja BK-projekt je dejal, da sta predvideni dve fazi sanacije, vsaka naj bi trajala 20 dni. V prvi bosta zaprta pasova iz Tabora proti Teznu, kar pomeni, da bo promet od križišča z Jadransko cesto speljan po nasprotni polovici vozišča po enem voznem pasu v vsako smer. Hkrati bo v križišču veljala popolna zapora v smeri centra oziroma Ljubljane, pri čemer bo uradni obvoz potekal na relaciji Titova cesta - Ulica Pariške komune - Ljubljanska cesta - Ulica Eve Lovše - Tržaška cesta in obratno. V drugi fazi pa ne bo mogoče zavijanje iz Tezna proti centru mesta, saj bo zaprt ta del križišča, promet pa bodo speljali skozi križišča do odseka z Jadransko cesto, poroča STA.

Zastojem se nebo mogoče izogniti

Aleš Klinc iz sektorja za komunalo in promet Mestne občine Maribor pa je pojasnil, da se na Mestni občini Maribor veselijo, da je končno prišlo do sanacije zelo dotrajanega križišča. Tudi na občini menijo, da se kljub poletnemu obdobju zastojem ne bo mogoče v celoti izogniti, zato je sodelovanje s policijo zelo pomembno.

Ob tem na mariborski občini nekaj motenj pričakujejo tudi pri izvajanju mestnega avtobusnega prometa, saj skozi križišče peljejo tri avtobusne linije, poleg najbolj obremenjene številke 1 iz Tezna, tudi liniji 3 in 12.

Po zagotovilih Klinca so obvoze teh linij speljali tako, da večjih težav in zamud ne pričakujejo, bo pa v času del iz omrežja mestnega prometa izpadlo postajališče v samem križišču, poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice