Začelo se je z objavljanjem zajtrkov na Instagramu, danes pa ima Neja že čez deset tistoč sledilcev. Svojo strast do zdravih zajtrkov je pretvorila v posel.

Neja je Ptujčanka, a preostali Sloveniji je bolje znana po imenom Everyday breakfast club, profilu na Instagramu, za katerim se skrivata s psom Iggyem. 

Še nedolgo nazaj je bila študentka na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru, a si ni upala predstavljati, da bo le malo po končanem študiju odprla svoje podjetje. Ko ne ustvarja v kuhinji, pa pomaga v domačem podjetju.

Začelo se je z Instagram profilom

Pove, da se je celotna pot odvijala zelo spontano. Začelo se je tako, da si je ustvarila še drug profil, na katerem je začela objavljati fotografije svojih zajtrkov. 

»Objavljala sem popolnoma brez namena, izključno zaradi lastnega zadovoljstva in užitka ob svojem najljubšem obroku v dnevu,« pove Neja. 

A kaj kmalu je začela dobivati pozitivna sporočila, ki so jo le še spodbujala. Zastavila in uresničila je tri cilje - postaviti svoj blog in portal z recepti ter odpreti spletno trgovinico. 

Zajtrki brez slabe vesti (foto: osebni arhiv).

Zdravje je dobro počutje v lastnem telesu

Zaupa nam, da zanjo zdravje pomeni to, da se dobro počuti v svojem telesu, da je hrano, po kateri se dobro počuti, in se redno giblje. 

»Sama nisem pristaš nobenih ekstremov, kot so določeni načini prehranjevanja, izločevanja določenih skupin živil, prenažiranje ob nedeljskih kosilih, obsedenost s telovadbo,« doda Neja. 

Sama pravi, da je tisto, kar ji v določenem trenutku paše. A pot do tega ni bila lahka, pove. 

Spominja se sebe izpred dveh let, ko je jutra pričenjala s tehtanjem 250 gramov grškega jogurta, svežega sadja in 50 gramov granole. Kaj kmalu je ugotovila, da je definicija zdravega zajtrka vezana na osebo, ki zajtrk je.

Vsako jutro si vzame vsaj eno uro časa zase (foto: osebni arhiv).

Pove, da je zdrav zajtrk zanjo hrana, ki jo bo napolnila za vsaj štiri ure, po kateri se bo počutila dobro, tak obrok pa ji mora dati dovolj energije, da se poprime z dnevom. Neja doda, da »zase vem, da to ni kruh in pašteta«.

V njeni trgovinici so pravi hit kokosove skodelice

Pravi, da obožuje potovanja, sploh tista, ki jo popeljejo v tople kraje. Leta 2018 se je odpravila na Tajsko, kjer je zajtrk dobila v kokosovih skodelicah. 

Po koncu potovanja je domov prinesla spomine ne sočno sadje in vrečo kokosovih skodelic. 

Kmalu je začela dobivati vprašanja o skodelicah in tako je poskrbela za uvoz teh pod svojo znamko. Danes ima v ponudbi tudi keramične krožnike, lesene deske in veliko zdravih prehrambnih produktov. 

Skodelice so hitro postale Nejin zaščitni znak (foto: osebni arhiv).

Pomembno si je vzeti čas

Meni, da je prav zajtrk najpomembnejši obrok, saj je prav od tega obroka odvisen njen dan. 

»Pravzaprav menim, da je pomembna celotna jutranja rutina in jutranje navade,« doda. 

Pove, da se je že od nekdaj zbujala eno uro pred pričetkom svojega dne le zato, da je prebrala kako poglavje motivacijske knjige, napisala pet stvari, za katere je hvaležna in, seveda, pojedla svoj okusen, a zdrav zajtrk. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice