Minuli teden smo poročali o katastrofalnih razmerah v stanovanjskih blokih v Mariboru na Murkovi 2, 4 in 6, kjer so stanovalci nemočni proti objestnim sosedom, ki uničujejo skupno lastnino.

Uničene stene, vhodi, razdejanje v dvigalu in zasmetena okolica so vsakodnevni prizori v stanovanjskih blokih na Murkovi 2, 4, in 6. Na uredništvo Mariborinfo se je obrnilo več ogorčenih stanovalcev

»Vsak dan se spopadamo s kaosom, smetmi in uničeno lastnino. Ne zdržimo več,« so nam razkrili in priložili fotografije.

Uničevanje državnih stanovanj

Ne le, da imajo velike težave z zasmeteno okolico, objestneži uničujejo tudi skupno lastnino. Pred tednom dni so tako stanovalci zjutraj, ko so se odpravljali v službo, v dvigalu naleteli na kup smeti in zlomljen pisarniški stol. »Bloki so popisani, stene okrušene, vse je tudi popljuvano,« nam je zaupala ena izmed stanovalk, ki s sosedi nima moči, da bi ustavili neodgovorne sostanovalce.

Stanovalci so za Mariborinfo razkrili še, da so se že obrnili na stanovanjski sklad, a ta ni ukrepal tako, kot so pričakovali. V iskanju odgovorov in pojasnil smo se obrnili na republiški stanovanjski sklad, ki nam je potrdil, da so o uničevanju skupne lastnine stanovanjskih stavb na Murkovi, ki so del soseske Poljane, ki zajema tudi stanovanjske objekte na Preradovičevi ulici, sprotno obveščeni.

Stanovanjski sklad uvedel 24-urno varovanje, a ni pomagalo

Problematika uničevanja v tej soseski je po besedah Stanovanjskega sklada Republike Slovenija prisotna že več let, prav toliko časa pa se proti temu tudi »bojujejo«.

Tako so preteklem obdobju za preprečitev uničevanja soseske angažirali zunanjega izvajalca, ki je 24 ur varoval sosesko. Za tem so izvajali še 12-urno varovanja, zdaj pa je prisotno tehnično varovanje.

»Aktiven je tudi upravnik objektov, ki si prizadeva za dosledno spoštovanje hišnega reda. Vsekakor pa je največ odvisno od najemnikov samih in njihovega odnosa do bivalnega okolja in lastnine,« so za Mariborinfo zapisali na republiškem stanovanjskem skladu.

Ukrepi ne pomagajo, enega najemnika tožijo

Stalnega varovanja torej več ni, tehnične ovire pa uničevanja ne preprečujejo. Stanovalci so nemočni, tudi stanovanjski sklad pa tudi sam priznava, da je veliko odvisno od stanovalcev samih.

»Zadevo smo poskušali urediti tako s tehničnim varovanjem kot tudi z varnostno službo, podrobnim hišnim redom in večjim angažmajem upravnika objekta ter osveščanjem najemnikov.« Za Mariborinfo so tudi potrdili, da je zoper enega najemnika vložen sodni postopek za odpoved najemne pogodbe. 

Pa bo izselitev enega najemnika preprečilo nadaljnje uničevanje ne tako starih stanovanjskih objektov, ki so v lasti države?

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pp (nepreverjen)

Tam živijo samo romi. Kdo je kaj drugega sploh pričakoval?

Romana 5555 (nepreverjen)

Tepihe perejo na balkonu.... pa to ne moreš verjet. Pa še najemnino jim davkoplačevalci plačujemo :(

Matjaž999 (nepreverjen)

Dokler država podpira cigane bo vedno tako. Ti cigani dobijo po 400€/otroka + ostale pomoči ker ne delajo nikjer. Hrana je zastonj, šola je zastonj, položnice plača rdeči križ, ... Na koncu ciganski družini z 5 otroci ostane 2000€ čistega, ki ga ne zarabijo za hrano ali naročnine na telefon ker je to že vse plačano. Ampak v redu,slovenci se s tem očitno strinjajo. Bolano!

kosi (nepreverjen)

matjaz nepisat bedarij ker dosti romov majo bol poslihtano kot ti pa ne bit rasist najvecji rom v mb je sef gril ranca in posteno zivi vi pa ste sigurno purger tak da ne gdo tu kaj je vazno da si clovek ne pa nek nacist nasvidenje l.p

In reply to by Matjaž999 (nepreverjen)

Amin ALITI (nepreverjen)

MATJAZ666 da ti jebejo cigani mater. pabi dobil dosti bratov bi Mel soc potporo 1.200e iz piz mat

In reply to by Matjaž999 (nepreverjen)

marjan penzionist (nepreverjen)

Kak nemočni? Izselit prisilno. Pa nazaj v Romunijo al kod so že.

Amin ALITI (nepreverjen)

IZ INDIJE of od koder si ti prisel...... Tak da si ti tudi prislek

In reply to by marjan penzionist (nepreverjen)

optimist11 (nepreverjen)

V takih primerih službe odgovorne za to popolnoma odpovedo. To se pravi, da morajo izpasti tudi ko JU štrajka za plače.

Bo_K63 (nepreverjen)

In pol naj se kdo rece, da se da lepo ziveti v sozitju s cigani. Ja malo morgen, cigo je cigo in njim je v krvi
romarsko (usrano) zivljenje. So izjeme ja, ampak zeloooooooo malo njih.

Marek!! (nepreverjen)

Objavite imena teh primitivcev!Izselite jih stanovanja pa namenite tistim,ki so jih res potrebni!Z vselitvijo se naredi primopredajna pogodba.Za vso namerno škodo je kriv najemnik,ki se mu zaračuna pri najemnini!Če ne plača na cesto,denar pa odtrgat od njegovih prihodkov!!Pa ne bi bilo problema!!

Starejše novice