Slika je simbolična.
Zoper storilca, ki je že na prostosti, bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe in za kaznivo dejanje zalezovanja mladoletne osebe.

Kot smo na Mariborinfo razkrili včeraj, se je v petek v večernih urah pri podhodu pri glavni mariborski avtobusni postaji zgodil napad z nožem na moškega.

Na Policijski upravi Maribor so za Mariborinfo potrdili, da so bili policisti Policijske postaje Maribor I v petek, 21. februarja 2020, v popoldanskih urah obveščeni, da se na Mlinski ulici v Mariboru, v bližini avtobusne postaje Maribor, nahaja starejši moški, ki je podoben moškemu, ki ga policija išče v zvezi z zalezovanjem mladoletne osebe na območju trgovskega centra v Mariboru, v začetku letošnjega leta.

Pred prihodom policistov na kraj je moški, star 30 let, pristopil do moškega, starega 65 let, in mu želel preprečiti, da bi se oddaljil z opisanega kraja oziroma da od tam ne bi odšel pred prihodom policijske patrulje.

Ko je mlajši moški ogovoril starejšega in mu dejal naj ne odhaja in naj počaka do prihoda policije, je starejši moški, ki je sicer brezdomec, ki se potika po mestu Maribor, iz žepa potegnil manjši nož in z njim mlajšega moškega dvakrat zabodel v zadnji levi del prsnega koša in ga telesno poškodoval.

Poškodovani 30-letnik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor, osumljenca pa so policisti takoj za tem, v neposredni bližini kraja dogodka, prijeli in pridržali. Pri njem so našli tudi manjši kuhinjski nož.

Policisti Policijske postave Maribor I so dejanje sprva preiskovali kot kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe povzročene z nevarnim orodjem. Pri nadaljnjem zbiranju obvestil v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pa so ugotovili, da je poškodovani utrpel hude telesne poškodbe.

Z zbiranjem  obvestil in med obravnavo osumljenega so policisti ugotovili, da je osumljeni 65-letni moški dejansko osumljen in je bil tudi prepoznan, kot osumljenec kaznivega dejanja zalezovanja mladoletne osebe, ki je bilo storjeno v začetku meseca januarja 2020 v trgovskem centru v Mariboru.

Po končanem zbiranju obvestil in prenehanju razlogov za pridržanje je bil osumljeni izpuščen na prostost in bo po vseh zbranih obvestilih na podlagi zbranih materialnih dokazov, zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe in za kaznivo dejanje zalezovanja mladoletne osebe.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ljud (nepreverjen)

Izpuščen na prostost, ker ni dovolj močno poškodoval človeka? Sodnica ali sodnik, ki se tako odloči, bi moral odgovarjat, v primeru, da ta psihopat še komu kaj stori.

postaja zoo (nepreverjen)

Naslednjic naj spet proba nekoga zadrzat.

babbli (nepreverjen)

..kako je lahko nekdo, ki je večkrat osumljen zalezovanja izpuščen, če pa je jasno , da obstaja ponovitvena nevarnost in vplivanje na priče, plus begousmnost, če je brezdomec.....nekoga je zabodel...bo mladoletnica upala pričat zoper njega? Ti, ki si zaboden...moje globoko spoštovanje, zaslužiš si javno priznanje...dobro okrevanje ti želim ...

LudiRudi (nepreverjen)

WALTHER brani Maribor .

Fritz (nepreverjen)

Pa ste mu dali malo vecji nož lahko bi mu dali še kako pistolo to spada v rest ne na prostost

LUTRA (nepreverjen)

Upam, da mu niso pozabilit vrniti tudi noža.

Franci (nepreverjen)

Kaj je to normalno?Kateri sodnik je to odločil. Kakšne zakone imamo pri nas. Zabode človeka, čez pol ure je zunaj, ker "NI VEČ RAZLOGA ZA PRIDRŽANJE". Kar je prav, je prav......Zapreti bi bilo treba ljudi ki so pisali ta zakon. In ključe odvreč stran.

Starejše novice