Župan Saša Arsenovič je včeraj imenoval Svet za obvladovanje širjenja Covid-19 Mestne občine Maribor. Na novinarski konferenci so danes predstavili ukrepe, ki so člani sveta sprejeli za zajezitev koronavirusa.

»Vsak dan so spremenjene okoliščine in naš namen je, da sproti obveščamo, da bi se vsi zavedali, da je situacija mirna, vendar izjemno resna,« je dejal Arsenovič.

To so ukrepi, ki jih je zaenkrat sprejela Mestna občina Maribor 

Od jutri naprej bo omejen vstop v uradne prostore Mestne občine Maribor in Upravne enote Maribor. V prostorih se lahko zadržuje največ deset obiskovalcev naenkrat. Varnostna služba bo vse obiskovalce ob vstopu usmerila k prostoru za razkuževanje. 

Od petka bodo ukinjene uradne ure za stranke v prostorih občine. Občane pozivajo, da za komunikacijo z mestno občino uporabijo telefonsko številko 02 2201 000 ali pišejo na [email protected].

Sklepanje zakonskih zvez se izvaja samo še do sobote

Delo Upravne enote Maribor na terenu se do nadaljnjega ne izvaja. Preklicane bodo ustne obravnave in zaprti krajevni uradi.

Občane zato pozivajo, da upravne zadeve uredijo preko telefona ali elektronskih sporočil na [email protected].

Sklepanje zakonskih zvez se bo izvajalo samo do sobote in še to samo v primeru, ko bo mogoče zagotoviti varnost. V primeru velikega števila ljudi, bodo še te poroke odpovedane oziroma prestavljene.

Vstop v Zdravstveni dom Maribor prepovedan spremljevalcem

Direktor Zdravstvenega doma Maribor Jernej Završnik je povedal, da je v Mariboru trenutno 8 okuženih. Poziva paciente, da ne hodijo v zdravstvene domove, če to ni res nujno in da naj ob vstopu posredujejo resnične podatke. Kršitelje bodo prijavili pristojnim organom. 

Ob vseh vhodih v zdravstveni dom je medicinsko osebje, ki paciente povpraša, ali so se gibali na območjih okužb ali bili v stiku s kakšno okuženo osebo. 

Vstop v ustanovo je prepovedan vsem spremljevalcem. Izjema so osebe, pri katerih je spremstvo nujno. 

Prepoved plačevanja z gotovino na mestnih avtobusih

Marprom uvaja začasno ukinitev plačevanja z gotovino in papirnatimi kupončki. Prepoved bo začela veljati v ponedeljek. Potnike zato pozivajo, da kupijo vozovnice v predprodaji.

Na Marpromu so ob tem poudarili, da so vozniki opremljeni z razkužili in da vsak dan temeljito razkužijo vse avtobuse.

V Športnih objektih Maribor odpovedane vse tekme in prireditve

Do preklica je že zaprta Ledna dvorana, v ponedeljek se za obiskovalce zapre še kopališče Pristan.

Bodo otroci pouk opravljali preko interneta?

Brigita Gajzer Pliberšek iz Urada za vzgojo in izobraževanje je povedala, da konkretne informacije v zvezi z zaprtjem šol še niso znane. Kot pravi, potekajo pogovori, da bi del pouka nadomestili preko interneta in celo pogovori z Radiotelevizijo Slovenija, da bi bil del izobraževalnih vsebin predvajan po televiziji.

Pomagajmo sočloveku v krizi

Sekretar Rdečega križa poziva vse, da se odzovemo in pomagamo sočloveku v krizi, ki se bo najverjetneje le še stopnjevala. Poudarja, da bo to uspelo, če bodo imeli dovolj mladih prostovoljcev. 

Krvodajalstvo mora potekati nemoteno, zato poziva vse zdrave krvodajalce, da se krvodajalskih akcij še naprej udeležujejo. 

Več o ukrepih, ki jih je sprejela Mestna občina Maribor v spodnjem videu. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Proti ... (nepreverjen)

vi rus zvezam !

Starejše novice