Župan pozval občane, naj resno upoštevajo navodila NIJZ.

V Občini Lenart se je danes sestal štab Civilne zaščite v ožjem krogu, na daljavo so preučili situacijo v občini.

»Moram takoj povedati, da je situacija resna in zaskrbljujoča. Namreč v četrtek je bilo vzetih 12 brisov, in šest je bilo pozitivnih. Naslednji dan, v petek, je bilo odvzetih 16 brisov in je pet pozitivnih. Se pravi okužbe v naših občini konkretno rastejo in to je zaskrbljujoče,« pravi župan Janez Kramberger.

Vokviru štaba Civilne zaščite so pripravljeni, saj so se že spomldai uskladili in naredili načrt za zaščito in reševanje za primer pandemije oziroma epidemije.

V okviru načrta imajo pripravljena tudi dva prostora in sicer telovadnico v Voličini in telovadnico v Lenartu za primere, da se ločijo bela in rdeča cona v dveh pomembnih objektih v Lenartu, Dom starejših Lenart in zavod Hrastovec. V skladu z načrtom imajo zagotovljena tudi materialna in finančna sredstva, ki so v skladu z načrtom potrebna. Že v začetku drugega vala so zaprli tudi vse prostore, tako da so tudi na tak način želeli preprečiti nadaljnjo širjenje.

Za primere ko morajo starši opravljati svoje delo, ki je povezano z zdravniško službo in drugimi službami, imajo organizirano varstvo otrok tako v Voličini kot v Lenartu. Sicer pa uslužbenci občinske uprave delajo na daljavo, imajo uvedeno dežurstvo, javno so objavljene vse telefonske številke na katere se ljudje lahko obrnejo, če imajo kakršnekoli vprašanja v povezavi z epidemijo.

PREBERITE ŠE:

V nadaljevanju objavljamo sporočilo župana Krambergerja.

Spoštovane občanke in občani!

Pozivam vas in vas tudi prosim, da vzamete stvari resno, da resno upoštevate navodila NIJZ. Ne znam si predstavljati, če bo izbruh epidemije takšen, da lahko ostanemo brez zdravstvene službe, če bodo zdravstveni delavci zboleli ali v karanteni. Kot sem prej ugotavljal, lahko pridejo okužbe v te institucije, kot so dom za starejše in zavod Hrastovec ali pa tudi seveda na druga območja in težko bomo te stvari obvladali. Na nas je, da vzamemo stvari resno in preprečimo okužbo, namreč ta teden, ki prihaja, je teden počitnic. Morda se bodo počitnice nadaljevale še en teden, o tem bo odločilo pristojno ministrstvo, in to je idealna priložnost, da se stiki, obiski in vse stvari, da se pač čim bolj zmanjšajo in na tak način se prepreči širjenje virusa.

Ostanite zdravi in držite se predpisov, ki so predpisani.

Starejše novice