*Slika je simbolična
Šolarji prve triade bodo jutri vendarle sedli v šolske klopi.

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj na izredni novinarski konferenci javnost obvestil, da je bila v soboto Sloveniji odkrita prva oseba, ki je uradno pozitivna na angleški sev virusa, katerega značilnost je, da se hitreje širi. Ob tem je danes presenetil z izjavo, da »še ne vemo, ali se bo pouk jutri zares začel«.

»Situacija je resna. Ministrica za šolstvo, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje in vodja svetovalne skupine mi morajo danes do 16. ure sporočiti njihovo mnenje, ali bomo šole in vrtce jutri dejansko odprli in v katerih regijah, kjer se je situacija od srede tudi regijsko spremenila in ne na bolje,« je dopoldan dejal Janša.

Mnenje epidemiologi in ministrica za šolstvo so odločili, da kljub pojavu angleške različice koronavirusa še vedno podpirajo odprtje 1. triade osnovnih šol in polno delovanje vrtcev po veljavnem odloku v 9. regijah. Šole in vrtci se tako jutri odpirajo kot je bilo sprva načrtovano.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so ob tem še napovedali, da bodo epidemiološko sliko v vzgojno-izobraževalni zavodih in celotni populaciji še naprej skrbno spremljali, ob znakih naglega poslabšanja pa bodo predlagali nadaljnje ukrepe.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice