Foto: Jan Rozman
V Mestni občini Maribor zatrjujejo, da gradbeno dovoljenje ni potrebno, kar naj bi potrjeval sklep Upravne enote Maribor. Na odredbo gradbenega inšpektorja se bodo pritožili.

Na včerajšnje razkritje Radia Maribor, da je gradbeni inšpektor odredil odstranitev na črno grajenega odra na Dravi do 15. julija v celoti in naložil plačilo kazni zaradi nelegalnega posega v zaliv, so se danes odzvali iz Mestne občine Maribor.

Kot so zapisali v pojasnilu medijem, se bo Mestna občina Maribor v zakonsko določenem roku pritožila na odločbo Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor, »ker zavzemamo stališče, da gradbeno dovoljenje ni potrebno, kar nam potrjuje sklep Upravne enote Maribor, saj parter ni fiksno vezan na dno Drave, ampak sloni na nosilnih blokih, ki niso trajno vezani z dnom ali obzidjem zaliva«.

Kdo ima prav?

Kot tolmačijo v Mestni občini Maribor, se inšpekcijska odločba ne veže na oder, ki je plavajoči, ampak na parter. »Tako oder kot parter do nadaljnjega ostajata na reki Dravi,« še zatrjujejo.

Informacijo Radia Maribor, da naj gradbeno dovoljenje ne bi bilo edino dovoljenje, ki manjka Mestni občini Maribor za oder na Dravi, ampak tudi vodno soglasje, ki je pogoj za pridobitev stavbne pravice, mestna občina zanika:

»Mestna občina Maribor ima vsa potrebna soglasja. Imamo tako dovoljenje za poseg v naravo kot tudi vodno soglasje, ki smo ga prejeli 10. aprila 2018.«

Foto: Jan Rozman

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
otto2005 (nepreverjen)

Meni je urgenca inšpektorja najmanj smešna, da ne rečem kaj več. Ni mi namreč znano, da bi bilo kateri inšpektor posredoval pri gradnjah ciganov, kateri gradijo v glavnem na črno in kar je obsojanja vredno je to, da cigani v glavnem gradijo na tujih zemljiščih.

Starejše novice