V Prlekiji, natančneje na Jeruzalemu, je že od včeraj postavljen kovinski monolit. Domačini niso videli nikogar, ki bi ga postavljal, vseeno pa v teorije o Nezemljanih ne verjamejo.

Pred nekaj več kot dvema tednoma se je v zvezni državi Utah v Združenih državah Amerike pojavil kovinski monolit visok nekaj metrov.

So ga postavili ali je priletel? Mnenja so različna

Takoj so se pojavila ugibanja, ali gre za delo Nezemljanov, a je ta teorija hitro padla v vodo, saj je odgovornost za pojavljanje monolitov prevzela skupina umetnikov pod imenom Most famous artist. No, monolit se je zdaj pojavil tudi v Sloveniji, natančneje v Prlekiji, na Jeruzalemu.

»Nekdo je monolit pripeljal in ga postavil, zdaj pa se smeje, ko vidi, kako ljudje hodijo okoli njega,« pravi domačin Jože Slavinec.

»Jaz pač mislim, da to nekdo postavi. Spet drugi pa imajo razlago, da to pač prileti od nekod, ampak nihče ne ve od kje. V glavnem, nekaj se dogaja v tej sferi,« pa dodaja Vincenc Brenholc, turistični delavec in vinogradnik.

Vesel, da so Prleki ponovno prvi

Vlasta Ivanuša, ki je doma nedaleč stran, se je ob tem pošalila, da je to darilo za rojstni dan, ki ga praznuje prav danes.

»Danes zjutraj sem videla to zadevo, pa sem si rekla, da mi je verjetno nekdo nastavil darilo, saj zaradi korone ni upal priti bližje.«

Podobno hudomušno razpoložen je bil tudi podžupan občine Ljutomer Niko Miholič.

»Zdaj, če je ta monolit od Nezemljanov, potem hvala bogu, da so si za prvi stik s civilizacijo izbrali Prlekijo. Tako bomo Prleki spet prvi,« smeje razlaga Miholič.

Postavili monolit, da bi pozabili na koronavirus

Seveda se tudi sam strinja, da je razlaga verjetno povsem drugačna in logična. Domačini sicer niso videli, kdo in kdaj naj bi postavil monolit, ki je visok približno 2,5 metra, a sledi okoli njega dajejo vedeti, da ni kar priletel iz neba.

»Vidne so sledi od traktorja, to pravijo tudi tisti, ki so si šli monolit ogledat. Vidi se, da ga je nekdo pripeljal sem. Nekdo se pač malce heca. Morda nas malo tolažijo, da bi pozabili na koronavirus,« pravi Vlasta Ivanuša.

Miholič obžaluje, da turistični potencial ne bo izkoriščen

Vsaka nenavadna stvar lahko za seboj potegne tudi zanimanje turistov. A ne v teh časih.

»Škoda je, da se je to zgodilo ravno v tem času, ko so omejitve. Naj dodam, da občino nihče ni vprašal ali nam sporočil, da bo to postavil. Je pa stvar takšna, da je zdaj vse zaprto in turistični ponudniki od tega nimajo kaj dosti, pa bi v nasprotnem primeru lahko imeli. Res škoda,« pravi podžupan.

Se pa nekaterim domačinom poraja vprašanje, kako dolgo bo monolit pri njih sploh še stal. V kolikor bo monolit na odlični razgledni točki postavljen tudi po odpravi zdajšnjih ukrepov in omejitev, bodo imeli v Jeruzalemu zagotovo atrakcijo, ki bo vsekakor privabila kakšnega dodatnega turista.

Komentarji (1)

amira (ni preverjeno)

samo reklame....

Starejše novice