Božički se bodo tudi letos spustili s strehe pediatrične klinike UKC Maribor. Tako tradicionalno razveseljujejo tiste, ki december preživljajo v bolnišnici.

Šest Božičkov, v katere se bodo tudi tokrat oblekli jamarji Jamarske reševalne zveze Slovenije, se bo ta torek, 17. decembra ob 12.00 spustilo s strehe pediatrične klinike UKC Maribor. Trkali bodo na okna bolnišničnih sob, ki za bolne otroke in njihove družine v prazničnem času 'nadomeščajo' dom. Božički jih bodo presenetili in jim vsaj za trenutek omogočili praznično bližino.

Širijo veselje

V zimskih mesecih je v mariborski pediatrični kliniki precej otrok z dihalnimi boleznimi in okužbami. Vršilec dolžnosti predstojnika klinike Jernej Dolinšek pravi, da je tudi zaposlenim »večkrat hudo gledati otroke, ki bi radi bili doma s svojimi starši in seveda tudi starše, ki bi radi bili doma skupaj s svojimi otroki, a morajo biti zaradi bolezni v bolnišnici«. Zato pozdravlja tradicionalno akcijo spusta Božičkov. Tudi zaposleni namreč opažajo, da so otroci izjemno veseli, ko jim Božički pomahajo skozi okno, jih obiščejo in obdarijo.

Srčna tradicija

Šesto leto zapored akcijo spusta Božičkov organizira Hitradio Center. Letos bodo zato ob božičkih otroke obiskovali tudi priljubljenimi radijskimi voditelji Tanja Kocman, Tim Kores - Kori, Ana Praznik in Blaž Babič. Prav tako bodo akcijo znova podprli številni znani Slovenci, med drugim člani zasedbe Bepop, Žan Serčič, Bošjan Čukur - 6 pack in Eva Boto.

»Velike otroške oči, ki kukajo skozi okna in gledajo, kako Božički na vrveh zganjajo norčije, so razlog, da se tega projekta z veseljem lotevamo vsako leto in s to tradicijo bomo nadaljevali tudi v prihodnje,« poudarja Gregor Memedović, direktor družbe Nextmedia, pod okrilje katere spada Hitradio Center.

Starejše novice