Policijska uprava Maribor je podala predlog za prepoved koncerta glasbenika Marka Perkoviča Thompsona.

Prah okoli Thompsonovega koncerta se nekaj dni pred prireditvijo vse bolj dviga. Zdaj so še iz Policijske uprave Maribor sporočili, da so včeraj na Upravno enoto Maribor podali predlog za prepoved prijavljene javne prireditve koncerta glasbenika Marka Perkoviča Thompsona. Ocenjujejo namreč, da so na podlagi na novo pridobljenih informacij in zaznav dogodkov izpolnjeni zakonski pogoji za tak ukrep.

Iz policije so sporočili, da gre za informacije, ki kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj.

Policija dolžna vzdrževati red in mir

Policija je po njihovih besedah dolžna vzdrževati javni red na javnih prireditvah, zato v povezavi z vsako javno prireditvijo spremlja varnostne razmere, ki so vezane na tak dogodek. Tako je spremljanje varnostnih razmer v povezavi s prireditvijo potekalo tudi v tem primeru, vse od vložitve predloga organizatorja za pridobitev dovoljenja. Glede na izkušnje iz drugih držav je Policijska uprava Maribor zbirala elemente in ocenjevala varnostne okoliščine tega dogodka s posebno pozornostjo, so sporočili.

Med drugim so pridobili informacije v povezavi s prodajo vstopnic za koncert preko spletnih ponudnikov na Hrvaškem in v Avstriji.

»Podana je utemeljena verjetnost, da se bodo koncerta udeležili posamezniki iz okolij, kjer so bili koncerti glasbenika prepovedani, oz. se bodo koncerta z namenom vsiljevanja in izvrševanja kaznivih ravnanj udeležili njegovi radikalni privrženci iz Hrvaške, organizator pa nima nobenega vpogleda v kategorijo obiskovalcev, v smislu ogroženosti reda na prireditvi, tako doma kot v tujini. Prav tako razpolagamo z informacijo o shodu naprotnikov tega koncerta, kar dodatno povečuje varnostno tveganje v povezavi s koncertom,« še navaja mariborska policija.

Načelnica upravne enote: Več bo znanega jutri dopoldne

Upravna enota Maribor o predlogu za prepoved prijavljene prireditve še odloča. Načelnica Upravne enote Maribor Ksenija Klampfer je za Mariborinfo povedala, da so na predlog policije pripravili ustno obravnavo dogodka, pri kateri so bili prisotni člani upravne enote, organizator in predstavniki policije. Na podlagi podanih argumentov vpletenih strani bo upravna enota jutri sprejela dokončno odločitev glede koncerta.

»Gre pa za prvi tovrstni postopek na Upravni enoti Maribor, pa tudi sicer v vsej Sloveniji takega postopka še ni bilo,« je še dejala.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice