Nagrado so Policijska uprava Maribor in Hitradio Center prejeli na 25. Slovenski konferenci za odnose z javnostmi, ki je bila v četrtek, 11. maja, v Portorožu.

Prizmo, strokovno nagrado za odličnost izvedenih komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi so Policijska uprava Maribor in Hitradio Center prejeli za komunikacijsko kampanjo Izgovori? Če voziš odgovorno, jih ne potrebuješ, ki so jo na Policijski upravi Maribor izvedli skupaj s Hitradiem Center konec lanskega leta.

Prizma, ki sta jo, ob navzočnosti direktorja Policijske uprave Maribor Donalda Rusa, prevzeli predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga in izvršna urednica Hitradia Center Petra Skrivarnik, je nacionalna strokovna nagrada, ki jo Slovensko društvo za odnose z javnostmi podeljuje slovenskim organizacijam za odličnost izvedenih komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi.

Je edino tovrstno priznanje slovenskim komunikacijskim strokovnjakom, in ne pomeni zgolj komunikacijske odličnosti, temveč izraža tudi strokovnost, znanje, ustvarjalnost in učinkovitost na področju stroke odnosov z javnostmi.

Ideja za projekt, ki na šaljiv način obravnava prometne izgovore voznikov, da bi se ti na cesto podali odgovorno, je zorela kar nekaj časa, svojo pot do realizacije pa našla ob trdni podpori partnerjev projekta, Hitradia Center, njihovega ambasadorja projekta Tima Koresa - Korija in sodelavcev, pa tudi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor, in policistov Policijske uprave Maribor.

Projekt je v močni konkurenci, v kategoriji 'Specifični komunikacijski programi', ocenjevala petčlanska žirija v sestavi Alenka Jakomin (Pristop), Sabina Povšič Štimec (Radio Slovenija), Martin Bajželj (Statistični Urad Republike Slovenije), Polona Lovšin (Riko) in Brigita Zorec (Petrol).

Slovenska konferenca o odnosih z javnostmi, ki jo je Slovensko društvo za odnose z javnostmi letos organiziralo že 25-ič, je najstarejša kontinuirana strokovna konferenca nacionalnega društva za odnose z javnostmi v regiji, ki naslavlja relevantne ter pereče tematike, s katerimi se komunikatorji dnevno srečujejo.

Več o dogodku in ostalih nagrajencih si lahko preberete tukaj.

Starejše novice