Smo v zadnjih dneh iztekajočega leta. Dneh, ki jih zaznamujejo spomini na odlično opravljeno delo, kljub izredno visokim količinah prevzetih in dostavljenih pošiljk, ki so posledica novembrske in decembrske praznične nakupovalne vročice.

Pandemija v letu 2019 je dala nov zalet digitalizaciji in spletni trgovini, kjer so se napovedi za Evropo povečale na 20 milijard paketov.

Na skoraj podvojeno količino pošiljk uporabnikov so se v Pošti Slovenije dobro pripravili s kadrovskimi, organizacijskimi in drugimi ukrepi. Z dodatnim vključevanjem večjega števila študentov in pogodbenih izvajalcev za dostavo, z uvajanjem dodatnih izmen, stalnim obveščanjem strank o pravočasnih spletnih nakupih in oddajah pošiljk so uspeli zagotoviti dostavo pošiljk znotraj predpisanih rokov dostave. Večina pošiljk je tako prepeljanih že naslednji dan po oddaji.

Za pravočasno dostavo pošiljk so sprejeli številne korake in tako zagotovili, da vsa darila že čakajo, da najdejo svoje mesto pod božičnim drevescem.

Zahvala zaposlenim

Hvala vsem zaposlenim, ki odgovorno, požrtvovalno, prilagodljivo in predano opravljajo svoje delo. Brez njih ne bi mogli zagotavljati poštnih in logističnih storitev, ki so za mnoge posameznike skoraj edina povezava z zunanjim svetom.

Kot je tradicionalno v navadi, se ob močno povečanem prometu, ko se spopadajo z res ogromnim številom pošiljk, sodelavcem v sprejemu, predelavi in usmerjanju pošiljk pridružijo sodelavci iz drugih organizacijskih enot.

Ko stopimo skupaj, so izzivi hitreje in lažje premagljivi

Eni izmed nočnih izmen v poštnem logističnem centru v Ljubljani se je pridružil tudi začasni generalni direktor Tomaž Kokot.

V Pošti Slovenije sledijo načelu, da je delo in dosežke treba nagraditi, zato dajejo velik pomen nagrajevanju delovne uspešnosti, ki jo razumejo kot individualno ali skupinsko doseganje ciljev. Nagrada za izjemno delo vseh je bila izplačana v ponedeljek, 20. decembra 2021.

Zahvala poslovnim partnerjem in uporabnikom storitev

Izredno veseli smo, da ste poslovni partnerji z obilo razumevanja in svetovanja svojim kupcem, sprejeli naše nasvete in veliko pripomogli k omogočanju varne dostave. Ob tej priložnosti se vsem najlepše zahvaljujemo in verjamemo, da bomo tudi v prihodnje opravičili vaše zaupanje.

Trud in prizadevanja nista ostala spregledana. Sodelovanje je bilo izjemno. Priporočila o varnih spletnih nakupih, pravočasni oddaji in načinih prevzema pošiljk so se obrestovala. Hvala.

Kar 97,29 odstotka vas je od 4. januarja do 17. decembra 2021 ocenilo paketno dostavo Pošte Slovenije kot odlično. Izkušnjo z dostavo pošiljk je kar 63.543 uporabnikov na lestvici od ena do pet ocenilo z visoko povprečno oceno zadovoljstva 4,88.

»Prav vse izkušnje nas krepijo. Na njih se učimo. Z njimi rastemo in bogatimo. Naj bodo vaše nove osebne zmage enako odlične kot naši novi poslovni uspehi. Majhne ali velike, ni pomembno – za lastno zadovoljstvo naj bodo vse enako pomembne.

Želimo, da bi bili v letu 2022 pogumni in ponosni na vsak nov korak. Naj vas na tej poti spremlja sreča. Vesel božič in uspešno v novem letu«.

Zanesljivo z vami, Pošta Slovenije.

Starejše novice