Pričele so se zimske počitnice za šolarje z vzhoda države, nazaj v šolske klopi pa so sedli učenci in dijaki iz osrednje in zahodne Slovenije. 

Na počitnice se sedaj odpravlja okoli 90.000 učencev in okoli 37.000 dijakov jugovzhodne Slovenije – podravske, koroške, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije.

Četudi je pritisnil mraz, pa je otroke pričakalo ogromno snega, na katerem bodo lahko uživali, se sankali in smučali. 

Zveza prijateljev mladine Maribor je med počitnicami v Domu ustvarjalnosti mladih pripravila več ustvarjalnih delavnic. Ena izmed njih je delavnica Recikliramo!, kjer bodo z nekaj domišljije in ustvarjalne žilice preobrazili plastenke, kozarce za vlaganje, WC-rolice zamaške ipd. v unikatne uporabne in okrase izdelke.

Med drugim se bo tudi kvačkalo, vse od nakita do igrač, še posebej pa bodo koristile topla kapa, šal ali rokavice.

V Pležuhovi delavnici se bodo lotili izdelave pležuha, poka ali ritotresa, priložnost za preizkus pa bo petkova dirka s pležuhi. Tam bodo poskrbeli za vse materiale, potrebuje se le stara smučka. 

V domu se bodo odvile tudi igrive delavnice z veliko gibanja, masaž in dihalnih vaj, ki bodo pripomogle k mirnemu in pozitivnemu počutju.

Športi dan v Rušah

Manjkalo ne bo niti športnih dejavnosti - drsanje, košarka, japonsko mečevanje ... Na sporedu pa bo tudi sredin izlet v Športni park Ruše.

Tam bodo mladi lahko razgibali mišice v nogah na drsališču, lahko pa se bodo odločili tudi za plavanje ali keglanje. Pri tem je potrebna prijava, oprema in malica iz nahrbtnika.

Poskrbljeno bo tudi za otroško varstvo. V nekaterih mestih bo varstvo v posameznih osnovnih šolah, organizirajo pa ga tudi različne organizacije in zavodi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice