Vir: spletna stran Javni holding Maribor
Pričetek novega šolskega leta je povezan tudi z različnimi aktivnostmi nekaterih podjetij iz Skupine Javni holding Maribor. Predvsem na področjih zagotavljanja varnih šolskih poti in izvajanja mestnega potniškega prometa v Mariboru.

Mestni avtobusni promet v polnem obsegu

Tako bo Marprom v petek, 1. septembra, uvedel polne vozne rede mestnih avtobusov, naravnane na čas šolskega pouka. S tem bo ob pogostejših odhodih avtobusov ponovno zagotovljen prevoz na linijah 10 Malečnik–Metava, 151 Gaj nad Mariborom ter nočnih krožnih linijah K 1 in K 2.

Novi vozni redi so že dostopni na spletni strani www.marprom.si v zavihku Mestni avtobusni promet od 1. septembra 2023. 

Osvežitev talnih označb pri vrtcih in šolah

Medtem je Nigrad v minulih dneh že obnovil talne označbe na vseh lokacijah mariborskih vrtcev in šol, razen pred osnovno šolo v Malečniku, kjer to zaradi gradbenih del na cesti (gradnje kanalizacije) še ni bilo mogoče.

Skupno je bilo osveženih 129 oznak »šola« in prehodov za pešce v neposredni bližini. Na ta način Nigrad v okolici vrtcev in šol prispeva k večji varnosti najšibkejših udeležencev v prometu.

Pri vzdrževanju talnih označb na javnih površinah sicer večinoma uporablja cestne barve za tankoslojni nanos, na določenih lokacijah, kjer sta gostota prometa in obraba označb večja, pa tudi dvokomponentne materiale za debeloslojni nanos. Barvam dodaja še refleksivne perle za ustrezno odsevnost označb tako v dnevnem kakor nočnem času. 

Kopanje na »Otoku« še ta konec tedna

Med iztekajočimi se poletnimi počitnicami so številni mariborski šolarji obiskali tudi kopališče Mariborski otok v upravljanju Športa Maribor. Tam bo kopanje na voljo še do konca tega tedna – v četrtek in petek popoldan (od 13. do 19. ure) ter v soboto in nedeljo ves dan (od 9. do 19. ure).

Od 4. septembra kopanje na Mariborskem otoku več ne bo mogoče, 11. septembra pa že odpira vrata kopališče Pristan.

Minibus na liniji 8 Maribor AP–Terme Fontana bo do vključno 3. septembra še vozil na podaljšani trasi do Mariborskega otoka. Po koncu kopalne sezone pa se bo 4. septembra vrnil na svojo običajno traso.

Starejše novice