Blagovna znamka Pubec - Štajersko mlado vino že tretje leto združuje štajerske vinarje v tovrstno edinstven projekt.

Kaj je pubec? Poleg tega, da je štajerski izraz za fanta oziroma dečka? Pubec je pravzaprav projekt in je blagovna znamka, ki združuje letos že tretje leto štajerske vinarje, saj s promocijo njihovih mladih vin povečuje njihovo prepoznavnosti. Z rumenimi metuljčki in nežnim pristopom so se združili in skupno skušali promovirati svoja mlada vina, s tem pa vstopiti na domači in tuji trg, kjer lahko okrepijo lastno prepoznavnost in prepoznavnost regije, ki je znana po svoji kulinarični, vinorodni in turistični pestrosti. In po preteklih dveh letih so ugotovili, da se je obrestovalo, saj so pričeli beležiti večjo prodajo mladega vina, pa tudi kupci naj bi – zaradi odmevnosti njihovega mladega vina – Pubeca začeli umeščati med poslovna darila.

»Vinograd je tovarna pod milim nebom,« je na novinarski konferenci spregovorila o dejavnosti Tadeja Vodovnik Plevnik iz Kmetijskega gozdarskega zavoda Maribor.

Pubec z nežno zaznavno cvetno-sadno cvetico

In je vino. Mlado vino, ki je lahko bele sorte ali pa mešano belo vino iz vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija. Spada med suha ali polsuha vina z nizko vsebnostjo prostega in skupnega žvepla, s sladkim, sadnim, pitnim in lahkotnim okusom ter prijetno dišečim vonjem, ki pa je lahko v prometu najprej 30 dni po trgatvi in največ do 31. januarja leta, ki sledi letu trgatve.

 »Mislim, da smo nekako v teh letih zastavili zgleden projekt javno-zasebnega partnerstva, nenazadnje smo lani šli prvič v Ljubljano v skupni štajerski zgodbi, četudi je bilo vse prej kot lahko. Trudimo se v vseh možnih vinskih dogodkih, predstavitvah, individualno predstaviti zgodbo, razložiti ljudem, kaj pomeni štajersko vino in razbiti tabu, da štajersko vino ni zgolj sladko vino, ampak so tudi vina, ki jih svet prepoznava za vedno bolj aktualne in tržno usmerjene,« ki meni, da konkurenčnost med mladim vinom le spodbudi k inovativnosti,« je povedal Borut Cvetko, kreativni direktor Mediaspeed. 

Prepoznavna vizualna enotnost z rumenim metuljčkom

Letos so se dotaknili tudi tako imenovanih Pubecplacov – lokalov, restavracij in hotelov, ki jih že na vhodu lahko prepoznate po okrogli nalepki z rumenim metuljčkom, z namiznimi stojali in plakati pa tudi vabijo v notranjost na pokušino.

»Po mojem mnenju je to največji tovrsten projekt, ki je tako predstavljen v širši Sloveniji«, je še dodal Borut Cvetko in kot zanimivost medijskega pompoma dodal: »Lanska analiza je dala podatek, da bi v primeru plačila za medijsko oglaševanje in komuniciranje, ki je bilo zastavljeno v lanskem projektu Pubec, stalo 720 tisoč evrov. Lani je bilo v projektu 36 vinarjev, se pravi, da je vsak prispeval 20 tisoč evrov v komuniciranje tega projekta – karikirano, seveda.«

Na novinarski konferenci se je pridružila tudi Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, ki je povedala, da tako omogočajo tudi turistom dostopnost do vinarjev, saj turisti vedno bolj povprašujejo po vinskih produktih, sicer je večkrat težava v obratovalnem času, vendar se direktorica v številčnosti vidi rešitev omenjenega problema.

Otvoritev prodaje mladih vin …

Tako bo v Mariboru tudi letos tretji salon štajerskih mladih vin odvil v ponedeljek, 23. oktobra, v Salonu Audi, Porsche Pujska cesta, kjer se bo uradno pričela prodaja tridesetih mladih štajerskih vin Pubec. Tri dni kasneje pa bodo zavzeli Ljubljano, natančneje Festivalno dvorano na Gospodarskem razstavišču. Ob obeh dogodkih obljubljajo tudi pristno štajersko kulinariko, za glasbeno popestritev pa ptujsko glasbeno zasedbo Chizz Band.

Pubec ura: Uživaj lahkotno

Z letošnjo novostjo »Pubec uro«, ki bo organizirana za zaključne letnike srednjih višjih in visokih šol za gostinstvo in turizem, na katerih se bo mlajše generacije skozi dogodke ozaveščalo in izobraževalo o kulturi pitja. Dijaki in študenti bodo lahko spoznali vina Pubec, predstavljeni jim bodo sodelujoči vinarji, komunikacijski in promocijski model ter najstarejša trta s podravsko vinorodno deželo. 

»Na ta način bodo potencialno najpomembnejši ambasadorji slovenskega turizma na poljuden način poučeni o kvaliteti štajerskih vin in načinu promocije, ubrane v projektu,« so še sporočili vodilni pri projektu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice