Še en dober razlog, da si privoščite kozarček ali dva piva. Z zmernim pitjem piva namreč lahko poskrbite za svoje zdravje.

Tisti, ki si radi privoščite kozarček ali dva hmeljevega zvarka, boste imeli še en dober razlog več za to. Najnovejša raziskava je namreč pokazala, da vas kozarček ali dva piva varujeta pred kapjo in boleznimi srca in ožilja. Pivo pa ima še številne druge zdravilne učinke.

Zmerno pitje piva zmanjša možnost kapi

Več kot šestletno raziskavo so opravili na Pennsylvanijski državni univerzi, v njej pa je sodelovalo okrog 80 tisoč zdravih odraslih. V raziskavi so ugotovili, da tisti, ki pijejo zmerno količino alkohola, imajo precej nižje možnosti za bolezni srca in ožilja.

Pivo pozitivno vpliva na človeško telo

Da pivo pozitivno vpliva na človeško telo potrjuje tudi Andrej Krštinc iz mariborske Pivarne. Pivo med drugim zelo uspešno čisti ledvice oziroma topi ledvične kamne.

Pomembno je koliko in kakšno pivo pijemo

Pivo je treba piti v zmernih količinah, tako je optimalna količina pol litra za žensko in liter za moškega. Pomembno je tudi, da gre za kvalitetno pivo. Kakšno pivo priporočajo?

Kultura pitja se spreminja

Da se v zadnjem času spreminja kultura pitja piva ugotavljajo tudi v Pivarni. Predsodek, da je pivo pijača delavcev, mladine, alkoholikov ne velja več. "Pivo kupujejo tudi ljudje srednjih let, starejši pari, starejše gospe in gospodje, ki si vzamejo po eno ali dve pivi na teden," pravijo v trgovini s pivom. Vse več ljudi si tako rade volje privošči kozarček piva zvečer, za sprostitev pred spanjem in ne z namenom opijanja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice