Iz občutka sramu in nemoči številni, ki so v socialni stiski, prepogosto molčijo in pomoč poiščejo šele, ko se znajdejo na robu obupa.

Takšna je tudi zgodba matere iz vzhoda Slovenije, ki je po smrti moža zaradi raka pred tremi leti ostala sama z dvema sinovoma. Zdaj se le stežka prebija iz meseca v mesec. 

Po operaciji hrbtenice je že več kot leto dni na bolniški. Njen mesečni prihodek znaša 420 evrov, najemnina s stroški vred pa v zimskih mesecih pobere tudi do 320 evrov. Družini tako ostane pičlih 100 evrov za preživetje, zaradi česar so primorani v glavnem jesti le kuhane makarone ali riž

Sama z dvema sinovoma

Sinova Tadej in Urban sta do svoje matere sicer razumevajoča, vendar pa imata želje, ki jima jih ne ta more uresničiti. Nosita rabljena oblačila in nimata ne računalnika ne telefona, zaradi česar sta velikokrat tarča posmeha. Starejši sin obiskuje deveti razred, mlajši šestega, zaradi družinske stiske pa se večkrat odrečeta tudi izletom. 

Na robu obupa se je mati, ki želi ostati anonimna, za pomoč zdaj obrnila na Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, kamor jo je napotila prijateljica. Skupaj sta spisali spodnje pismo, saj doma nimajo ne interneta ne telefona. 

Na srečo ni zadolžena, vendar pa priznava, da životari in ne vidi več izhoda.

Družina sicer ne prosi za finančna sredstva, pomagamo pa jim še vedno lahko na primer z oblačili, obutvijo, s šolskimi potrebščinami, higienskimi pripomočki ali hrano. 

Starejši fant nosi konfekcijsko številko 170 in ima številko nog 41, mlajši ima konfekcijsko številko 158 in številko nog 38. Mati medtem nosi številko M/L, odvisno od kroja, in ima številko nog 38/39. 

Predmete, ki ste jih pripravljeni darovati, lahko pripeljete oziroma pošljete na naslov:

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, Bakovci, Vrtna ulica 15, 9000 Murska Sobota.

TRR pri NLB: 02015-0254139042, 12/2018

V društvu prosijo za spoštovanje materine želje po anonimnosti, če želite pomagati osebno, pa jim lahko posredujete tudi svoj kontakt, ki ga bodo nato predali materi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Anonymous (nepreverjen)

Za potencialno rešitev enega od problemov je mogoče lahko tu: http://racunalniki.duh-casa.si/, ker računalnik je dandanes tudi že nuja.

Starejše novice