Ste že kdaj slišali za Zerobody lebdenje? V Gorišnici, v vasici Zagojiči je bila prva tovrstna postelja v Sloveniji, pogovarjali smo se z Barbaro Modlic, lastnico centra.

Barbara Modlic se je poti raziskovanja človeškega uma, podzavesti, duhovnosti, lotila že v zgodnjih najstniških letih.

Od tovrstnih odkrivanj pa do čisto konvencionalne službe v Ljubljani in vrnitvi v Zagojiče, kjer nudi sprostitev, kot je pri nas še ni bilo. 

»Bila sem izredno senzibilen otrok, ki je čutil ljudi in zaznaval energije. Prebirala sem knjige, ki so raziskovale skrivnost človeškega obstoja, moči uma in se poglabljala v svet različnih vidikov duhovnosti,« razlaga. 

Po srednji šoli se je odločila za študij ekonomije, a se je obenem izobraževala in tudi prakticirala na področju energij, meditacij, povezovanju z duhovnim svetom, zvočnih terapij, študiju transpersonalno kognitivne psihoterapije, hipnoze, šamanizma, psihedelične terapije ... 

Z vsako stranko najprej vzpostavi odnos, sledi skupno delo

Iz vseh pridobljenih znanj in izkušenj je oblikovala svoj način dela, ki je intuitiven in strokoven. Strankam, ki so za to odprte, pomaga pri razreševanju travm, spreminjanju prepričanj in kreiranju življenja v želeno smer. 

Najprej z vsako stranko vzpostavi spoštljiv in ljubeč odnos, se pogovorita o težavi, pa tudi o načinu dela, ki bo sledilo. 

»Včasih je dovolj že pogovor za določen uvid in razbremenitev čustev,« doda. 

In kam v preteklost sega njeno delo? Kot pravi, da se je s pomočjo drugim začela ukvarjati že kot mladostnica. Ljudje so se ji radi zaupali, v iskanju reševanja sebe in svojih travm, pa je začela vedno bolj spoznavati tudi sebe, svoja čutenja, odzive. Tako je lahko pomagala tudi drugim.

Tako se je začel razvijati posel ... 

Vse to jo je pripeljalo do tega, da je ob redni službi zakorakala še na poslovno pot. Začela je z meditacijami, hipnozo, energijskim zdravljenjem s ponovno povezavo. 

»Po nekaj letih dvojnega dela, sem prišla do roba izgorelosti in morala sem se odločiti ali ostanem v svoji varni službi ali se odzvati mojemu močnemu klicu, da grem na svoje in živim svoje poslanstvo. Odločila sem se tvegati in zapustiti službo, življenje v Ljubljani in začeti znova v rodnem kraju na Štajerskem,« razlaga. 

Tako je odprla center Višja dimenzija, center, kjer se lahko vsak sprosti, pogovori ali nadaljuje s terapijo. 

Zdaj ve, da je ravnala pravilno. Čuti, da je to njeno poslanstvo, saj rada dela z ljudmi, kjer lahko izkorišča svojo močno intuicijo za pomoč drugim. Največje veselje pa so zadovoljne stranke, ki zaznajo spremembe v počutju in razreševanju težav, nadaljuje. 

Od stresnih služb, do čustvenih težav

Njena stranka je lahko vsakdo. Največ k njej prihajajo ljudje, ki so v stresnih službah ali situacijah, in ljudje, ki se soočajo s čustvenimi težavami. 

Med poklici so izpostavljeni predvsem šolski delavci, zdravstveni kader, podjetniki, tudi mamice, ki se pridejo za trenutek posvetit le sebi. 

Prednjačijo ženske, saj Barbara vodi ženske zaupne varne kroge, kjer se lahko vsaka ženska začuti, izrazi in je slišana, ob tem pa ima podporo skupine. 

»V tempu, ki ga živimo ljudem najbolj manjka pogovor, čas zase, za sprostitev in vpogled vase,« poudari.

Lebdeti na postelji 

Ste že kdaj doživeli občutek lebdenja? Ko je telo ravno prave temperature, v udobnih oblačilih in bosonogi pa se lahko popolnoma sprostite v postelji, ki vas objame in da občutek lebdenja. 

Tovrstno posteljo prva pripeljala v Slovenijo. Med lebdenjem se telo popolnoma sprosti, mišice lahko popustijo, čeljust se odklene, možgani se osvobodijo zunanjih dražljajev. 

Posledica tega je izboljšana duševna zmogljivost in manj stresa - prav to, česar imamo med hitrim tempom mnogo preveč. 

Ta postelja pa ima tudi fizične koristi. V postelji je voda, ki je povrhu pokrita, tako se se ne zmočite, a obenem občutite breztežnost tekočine.

Voda je nastavljena na telesno temperaturo, telesu se zato ni treba dodatno ogrevati ali hladiti, postane lahko popolnoma sproščeno. Telo lahko začne proizvajati endorfine, postane popolnoma sproščeno. 

To sproščanje lahko spremlja tudi vibracija tibetanskih skled in drugih sproščujočih zvokov, tudi dežja. Barbara pa, če tako začuti, med sproščanjem zapoje in poskrbi še za en nivo zvoka. 

Zvočne meditacije lahko tako grejo z roko v roki s sproščujočo posteljo, lahko pa jih nudi tudi posebej. Vibracija zvoka je tako močna, da nam lahko pomaga do popoldne sprostitve, izboljšanje kognitivnih sposobnosti, hitrejšega okrevanja po možganskih poškodbah, uravnavi krvnega pritiska, boljšega fokusa, zmanjševanju napetostnih bolečin, boljšega spanca, zmanjševanju anksioznosti in depresije. Doda, da je tudi vse več raziskav, ki potrjujejo pomen zvočnih kopeli in meditacij.

V svojem sprostitvenem centru nudi razne zvočne kopeli, meditacije, hipnozo, regresijo, celostno terapijo, zdravilni pogovor, povezovanje s srcem, theta psy in energijsko čiščenje prostorov.  

Zakaj si je pomembno vzeti čas zase? 

Pomembno je, da se začutimo, si priznamo svoje želje, potrebe, občutke, pove. S tem ko smo v stiku s seboj, lahko preprečimo marsikatero zdravstveno ali duševno težavo - posebej, če se imamo s kom pogovoriti. 

Sama dodaja, da so jo na pot pomoči in samopomoči potisnile lastne travme, ki jih je želela razrešiti in pomagati ob podobnih stiskah drugih.

Tudi v službi je doživljala visok nivo stresa, zato se je odločila, da bo, najprej zase, ustvarila oazo miru. 

»S spremembo sebe, svojih odzivov in dejanj, začnemo ustvarjati drugačne okoliščine in rezultate. Vedno obstaja pot, ki vodi k notranjemu miru in zadovoljstvu,« še pove. 

Preberite še

Komentarji (2)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Jaz lebdim od veselja vsakic ko vidim Kako yugo migranti vedno bolj zavzemajo Naso domovino in fukajo nase zenske ter ustvarjajo mesane podrase brez porekla, Bravo levuharji unicite slovenijo enkrat za vselej dokler ne bo to postal dezela mesanih pankrtov s priimkom ic

zobna pasta za drek (ni preverjeno)

mi lebdimo ko vidimo vedno višje cene

Starejše novice