Mestna občina Maribor je izdala razpis za javno dražbo nepremičnin v njeni lasti. Dražba bo potekala 24. aprila ob 10. uri v prostorih mariborske občine, skupno pa se prodaja enajst nepremičnin.

Pri tem prevladujejo poslovni prostori, prodajajo pa se tudi stanovanja. Med drugim tudi bivalni prostor bivšega pekrskega vrtca. Vsi predmeti javne dražbe in njihove izklicne cene so objavljene na tej povezavi.

Dve stanovanji in dva bivalna prostora

Na Borštnikovi ulici 51 občina prodaja dvosobno stanovanje v pritličju stavbe, ki obsega 73 kvadratnih metrov. Stanovanje je nezasedeno, izklicna vrednost na dražbi pa je 49.000 evrov. Prodaja se tudi bivalni prostor v pritličju bivšega pekrskega vrtca na Bezjakovi ulici 19 v Limbušu. Površina dela stavbe znaša slabih 200 kvadratnih metrov, prostor je nezaseden, izklicna cena pa znaša 65.000 evrov.

Predmet dražbe je tudi nezaseden bivalni prostor v pritličju stavbe na Ruški cesti 71 z izklicno ceno 37.000 evrov. Na dražbi pa je tudi garsonjera na Zagrebški cesti 74, s površino 19 kvadratnih metrov. Izklicna cena nezasedene garsonjere je 5.500 evrov.

Prodaja se tudi spomeniško zaščiten kiosk

Mestna občina Maribor na javni dražbi ponuja predvsem poslovne prostore. Ti se nahajajo na različnih mestih po Mariboru, nekatera tudi z zemljiščem. Tako se prodaja tudi kiosk v bližini stavbe na Trgu revolucije 9 v Mariboru, v neposredni bližini Starega mosta. Parcela meri 12 kvadratnih metrov, kiosk pa 7,9 kvadratnih metrov. Kiosk je vpisan tudi v register kulturne dediščine - Maribor - kiosk pri hiši Trg revolucije 9. Izklicna cena kioska je 6.500 evrov.

Vsi, ki želijo sodelovati na javni dražbi, morajo najkasneje tri delovne dni pred začetkom javne dražbe, to je vključno do 20. aprila, vplačati varščino v višini 10 odstotkov od navedene izklicne vrednosti predmeta dražbe. Najnižji znesek višanja kupnine za vse nepremičnine na dražbi je 200 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice