Tradicionalni projekt Kluba mariborskih študentov, KMŠ oder, naj bi tudi letos v sklopu Festivala Lent omogočal mladim glasbenikom popestritev poletnih večerov.

Organizatorji pravijo, da se bo tudi letos KMŠ oder nahajal na Dravski ulici in bo tudi letos ponujal možnost mladim glasbenikom, da se predstavijo širši množici, osvojijo publiko in zaslužijo 500 evrov za nadaljevanje svoje glasbene poti.

A usoda mariborskega Festivala Lent zaenkrat še ni znana. Odločitve, da bi Festival Lent zaradi koronakrize prestavili ali odpovedali v Narodnem domu Maribor še niso sprejeli. Po besedah Borisa Črniča je Festival Lent je skoraj popolnoma pripravljen: »Žal, pa v zadnjem času prejemamo odpovedi predvsem čezoceanskih skupin.«

Narodni dom Maribor morda še nima jasnega odgovora, ga pa ima župan. »Dajmo biti realni,« je v začetku aprila dejdal za Mariborinfo in dodal: »V tem kratkem času, dokler ne bo zdravila, druženje več sto ljudi na kupu ... Saj si vendar ne želimo vleči te zgodbe v nedogled. Ker je Festival Lent del nas, je to težko razumeti in povedati.«

Bo pa vsaj del vsebin Festivala Lent luč sveta ugledalo v spremenjeni obliki. 

Bo med temi vsebinami tudi KMŠ oder?

KMŠ oder, že od leta 2016, ponuja priložnost mladim glasbenikom, glasbenim skupinam in akustikom, da delijo svojo glasbo in pestrijo poletne večere. V preteklih letih je na odru nastopilo že veliko nadobudnih umetnikov in umetnic. Med njimi pa tudi nekaj uveljavljenih imen, kot so Emkej, Bilbi, Adi Smolar

KMŠ oder je v preteklih letih dokazal, da ni več le zgodba in točka »prvič«, temveč mladim ponuja priložnost, da sežejo po zvezdah in uresničijo svoje sanje. Je »prostor brez strehe«, ki bi omejevala umetnike pri njihovem vzponu po stopničkah do neba.

Upajo, da bodo poletne večere na Dravski ulici tudi letos kljub koronakrizi popestrili ritmi akustične, džez, pop, rap in rock glasbe.

Vsem, katerim je to področje ustvarjanja, so stari do 30 let in prihajajo iz Štajerske ter so se prepoznali v tem zapisu, pozivajo, naj se čimprej prijavijo na razpis na Facebook strani Kluba mariborskih študentov. Prijava je možna samo še do 30. aprila.

Tudi letos bodo izbirali glasbeno točko, ki bo najbolj navdušila in izbrani glasbeni skupini dodelili 500 evrov za pomoč pri nadaljnji karieri.

Starejše novice