Direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj odločno zavrača idejo, da bi se okužena stanovalka vrnila v dom in meni, da bi morala ostati v bolnišnici.

Kot smo že poročali, so v soboto 11.04.2020 v Domu starejših Rakičan zabeležili prvo okužbo s koronavirusom pri eni izmed stanovalk. Novih okužb do današnjega dne niso zabeležili, ne pri stanovalcih enote, kakor tudi ne pri zaposlenih, sporoča direktor Zoran Hoblaj. Pojavil pa se je drug problem. Okuženo stanovalko želijo iz UKC Maribor vrniti v Center za starejše v Murski Soboti.

»Temu odločno nasprotujemo, saj smatramo, da bi s tem povzročili samo dodatno potencialno žarišče za širjenje okužbe s covid-19. Ker v enoti nimamo nobenih potrjenih dodatnih okužb, bi bilo popolnoma nesmiselno tako osebo vračati v Dom, še posebej ob dejstvu, da so bolnice prazne in je v njih nameščenih samo okrog 100 oseb z okužbo covid-19. Bolnišnične kapacitete, ki so na voljo samevajo, uvedeni preventivnimi ukrepi so rast epidemije upočasnili in nobenega razloga ne vidimo, da take osebe ne bi zadržali v bolnicah do trenutka, ko bo test na okužbo pri taki osebi negativen,« pravi Hoblan.

Sklicali sestanek

Za jutrišnji dan, petek 17.04.2020, so v ta namen sklicali sestanek vseh pristojnih služb (obeh pristojnih ministrstev, občine, bolnice Murska Sobota, predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje, imenovani koordinatorji, vodstvo Doma), na katerem bomo skušali nastalo situacijo rešiti.

O vseh nadaljnjih informacijah bodo sproti obveščali, še sporoča direktor doma. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice