Mariborska ekstremna rekreativna športnica in humanitarka Beba Ščap s stand up komikom Andrejem Težakom - Teškim napoveduje dobrodelni projekt 24 ur Kristalne palače.

»Ene štenge so bile premalo,« pravi Beba Ščap, Andrej Težak Tešky pa doda: »Štajerke nimajo nikoli dovolj.« In očitno je temu res tako. Mariborčanka se namreč le šest mesecev po svojem podvigu na Kalvarijo pripravlja na nov ekstremni dobrodelni projekt. Z Andrejem Težakom namreč pripravljata skupni podvig Alive Step Up - Tek na Kristalno palačo, s katerim bosta zbirala denar za otroke v Pediatrični kliniki. 

Alive Step Up – Tek na Kristalno palačo, je edinstven tek, ki bo potekal že četrto leto zapored po stopnicah Kristalne palače v ljubljanskem BTC-ju. Tek po stopnicah je v svetu vse bolj priljubljen, praktično ga ima že vsako večje mesto, tudi Ljubljana. Letos bo akcija na stopnicah najvišje stavbe v Sloveniji ponovno tretjo soboto v mesecu novembru, 18. novembra. Beba Ščap in Andrej Težak Tešky pa bosta svoj podvig opravila med 7. in 8. novembrom.

Beba in Tešky 24 ur po stopnicah

V sklopu tekaške prireditve vsako leto zbirajo dobrodelna sredstva za otroke v Pediatrični kliniki. Letos bodo z akcijo zbiranja pričeli že nekaj dni pred samim dogodkom. Humanitarca in tekaška ekstremista Beba Ščap in Andrej Težak Tešky sta namreč dala pobudo, da bosta 7. novembra ob 11.30 začela 24-urno akcijo Alive Step Up 24 ur Kristalne palače.

Beba in Andrej se bosta v 24 urah čim večkrat povzpela na vrh najvišje stavbe v Sloveniji, priključili pa se jima lahko kdorkoli. Sodelovanje na dobrodelni akciji so tako že podprli tudi nekateri ultratekači in stand up komiki, zagotavljajo organizatorji.

V preteklih letih so sredstva za Pediatrično kliniko že zbirali, v lanskem letu so tako otrokom podarili igrače, leto poprej pa profesionalni merilec krvnega tlaka. V letošnjem letu z akcijo in dodatno podporo Ščapove in Teškega želijo zbrati še več sredstev, zato bo akcija zbiranja sredstev potekala že toliko prej in v večjem obsegu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice