Ste pripravljeni na nov vročinski val? Že četrti vročinski val bo najintenzivnejši letos, živo srebro se bo povzdignilo vse do 40 stopinj.

Današnje jutro je bilo neobičajno megleno, saj je zaradi včerajšnjih padavin nastala debela plast megle, ki je segala do nadmorske višine okoli 700 metrov. Danes bo sreda še precej nestanovitna in dokaj sveža, vendar pa se v drugi polovici tedna že lahko nadejamo sonca in vročine.

Vreme bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldan pa bodo nastale krajevne plohe in nevihte, opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje. Najvišje dnevne temperature se bodo dvignile od 19 do 25 stopinj Celzija.

Vročinski val se bo pričel ta vikend

Jutri bo sicer deloma sončno, predvsem v vzhodnih krajih pa bo občasno več zmerne oblačnosti. Nad osrednjo Evropo je namreč obširno višinsko jedro s hladnim zrakom, ki vpliva na naše vreme, z zahodnih smeri pa k nam priteka nekoliko hladnejši in občasno bolj vlažen zrak. Najvišje dnevne temperature bodo jutri v Mariboru dosegale do 26 stopinj Celzija.

Za vikend bo mariborsko nebo razjasnilo sonce, temperature pa se bodo že postopoma višale do 31 stopinj Celzija. Najbolj vroče bo predvidoma v začetku druge polovice naslednjega tedna. Temperature v naših krajih se bodo predvidoma gibale med 33 in 37 stopinj Celzija, lahko tudi višje. 

Kot napovedujejo vremenoslovci, bo vročinski val zajel večji del Sredozemlja, Balkan in vzhodno Evropo. Temperature pa se ponekod na Apeninskem polotoku in Balkanu lahko dvignejo do 40 stopinj Celzija, lokalno še za kakšno stopinjo več.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice