Beril Balal Buyuktas in njen mož Omer Faruk Buyuktas sta se v Maribor zaljubila in vanj prinesla pravo turško kulinariko.

Mlada turška zakonca, ki trenutno živita v Mariboru sta visoko izobražena, Omer Faruk Buyuktas pa je zraven diplome opravil tečaj peke kruha in peciv, ter bil pet let tudi lastnik ene izmed pekarn in gostinskega lokala v Carigradu.

Sedaj v Mariboru vodita okrepčevalnico s tradicionalno turško hrano.

Zakaj Slovenija?

»Lani sva prišla v Ljubljano na počitnice in takoj vzljubila vašo državo. Vedno sva razmišljala tudi o selitvi in ravno po počitnicah v Sloveniji, sva se odločila, da se preseliva. Če primerjava Slovenijo z Istanbulom je Slovenija zelo zelena, mirna in ne tako prometna kot naše mesto. Če si turist, je Istanbul zelo lepo mesto, življenje in delo v njem pa sta zelo težka. Za prihod na delo sva vsak dan potrebovala dve uri in nato še dve, da sva prišla domov. To so glavni razlogi, zakaj sva se odločila za Slovenijo, « sta za Mariborinfo povedala Beril Balal Buyuktas in Omer.

Zakaj ravno Maribor?

»Pravzaprav sva začela v Ljubljani, vendar nisva našla primernega prostora za najin lokal. Odpotovala sva tudi v Portorož, Koper in Maribor. Ko sva prišla v vaše mesto, sva bila enotna, da v tem mestu si želiva živeti. V njem sva se počutila kot doma. Maribor in ljudje v njem so nama hitro prišli k srcu,« dodajata.

Ulična turška hrana

V svojem lokalu Istanbul kumpir & waffle, ki se nahaja na Slovenski v samem središču mesta, ponujata prav posebno turško ulično hrano. 

»V našem lokalu ponujamo zelo velik in prav poseben pečen krompir, polnjen z različnimi nadevi ter solato. Imamo tudi vaflje in tradicionalno turško kavo ter turški čaj,« razlagata.

Mariborčani dobro sprejeli lokal

»Sva zelo nova v Mariboru, zato lahko rečeva, da je prvi vtis dober, ljudje so vzljubili najino hrano. Z glasbo in samim konceptom lokala pa sva poskrbela za pravo turško vzdušje,« nasmejano zaključujeta.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Upam da se prime!veliko uspeha

Danvid (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Cel maribor je že raznega sranja od kebaba...do balkana' sigurno je manjkalo še ena turška ' no ne bo dolgo , ko bo zapiral.

Hojs (nepreverjen)

Dobra hrana, priporočam!

Marko 1972 (nepreverjen)

Odlicen krompir, priporocam

Starejše novice